Felújítják a nagyváradi premontrei templomot magyar kormánytámogatásból

Hírösszefoglaló 2018. január 25., 23:24

Négy éven keresztül összesen 9,7 milliárd forintos támogatást nyújt a magyar kormány a 2020-ban fennállásának 900. évfordulóját ünneplő premontrei rendnek – közölte az emberi erőforrások minisztériumának államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Gödöllőn.

Fotó: Tourinfo.varad.org

Soltész Miklós elmondta, hogy az összeget még egy tavalyi kormánydöntés ítélte oda a rendnek, és abból Nagyváradon, Gödöllőn, Keszthelyen, Türjén és Zsámbékon fognak az egyházi szervezet oktatási, szociális, kulturális és vallási törekvései megvalósulni.

Nagyváradon a premontrei templom felújításához járul hozzá a kormány,

Gödöllőn és Keszthelyen a két iskolát felújítják, Zsámbékon fejlesztik az ott élő nővérek környezetét, Csornán idősotthont építenek, Türjén renoválják a késő román kori templomot.

Vécsey László (Fidesz), Gödöllő és térsége országgyűlési képviselője szólt arról, hogy a megítélt összegből Gödöllőn összesen 2,58 milliárd forintot használnak fel, ebből 1,7 milliárd forintot a templomra és a közösségi térre fordítanak, 525 millió forintot az oktatási intézmények fejlesztésére, 350 millió forintot pedig a gödöllői iskola körül található és a premontrei rendhez visszakerülő terület rendezésére.