Kazahsztán és Skócia ellen mutatkozik be Georges Leekens a magyar fociválogatott kispadján

Hírösszefoglaló 2018. január 21., 18:16

Kazahsztán ellen, egy március 23-ai budapesti barátságos mérkőzésen mutatkozhat be Georges Leekens szövetségi kapitány Magyarország felnőtt férfi labdarúgó-válogatottjának élén.

Georges Leekens Fotó: MTI

A sportági szövetség közleménye alapján négy nappal később ugyancsak hazai környezetben játszanak felkészülési meccset Skócia legjobbjaival. Az Mlsz.hu által idézett belga szakember szerint mindkét találkozó érdekes lesz és egy „teljesen új kezdetet" jelentenek. „A múltban történtekkel már egyáltalán nem szeretnénk foglalkozni.

Két teljesen eltérő stílusú csapat ellen tudjuk majd kipróbálni magunkat – alapvető szempont volt az ellenfelek kiválasztásakor, hogy minél többféle helyzetben, több játékstílus ellen derüljön ki a válogatottról, hogy mire képes”

– ecsetelte Leekens.

A szakvezető magyarázta alapján a védekező és szervezett focit gyakorló kazahok ellen jó alkalmuk lesz felmérniük, hogy az új elképzeléseikből mit és hogyan tudnak megvalósítani, mert ilyen defenzív gárda ellen mindig nagyon nehéz játszani. Skócia ezzel szemben brit stílusú labdarúgást képvisel, ráadásul európai szinte közel áll a magyarok játékerejéhez.

„Ezen a két mérkőzésen nem az eredmény lesz a legfontosabb, hanem hogy lássuk, hogyan tudja a csapat megvalósítani az elképzeléseinket. Emellett a másik kiemelten fontos szempont, hogy

a két hazai mérkőzésen a csapat újra találkozik a szurkolókkal, és nagyon fontos, hogy ők újra a csapat mögé álljanak. Ez viszont nem fog az ölünkbe hullani, ezt ki kell érdemelnie a csapatnak a pályán mutatott odaadással, elszántsággal, küzdeni akarással.

Úgy kell játszanunk, hogy ismét büszkék lehessenek a válogatottra! Minden sportolóval és csapattal megesik, hogy botlik. Ilyenkor a legfontosabb, hogy úgy álljon fel a padlóról, ahogy az sportemberekhez illő és méltó. A következő időszak erre is lehetőséget ad majd" – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

Addigra már azt is tudni fogják, hogy kikkel játszanak majd egy csoportban az újonnan induló UEFA Nemzetek Ligájában, amelynek első kiírására Romániával azonos urnából, szerdán 13 órakor sorsolják ki. A piros-sárga-kékek egyébként hétvégén közölték, hogy Craiován fogadják majd Svédország válogatottját a március 27-ei barátságos mérkőzésre, egy második felkészülési találkozóról pedig még tárgyalnak más szövetségekkel.