Február 1-ig lehet még kedvezményes jegyeket kapni a torockói Double Rise fesztiválra

Krónika 2018. január 17., 11:59

Fotó: Bethlendi Tamás/Double Rise Fesztivál

Számos újítást, változást tervez az idén nyáron harmadízben szervezendő Double Rise Fesztivál, amelyet gyönyörű helyszínen, a Székelykő lábánál fekvő Fehér megyei Torockón tartanak június 27-30 között (szerdától-szombatig). A településen, ahol a mondás szerint kétszer kel fel a nap, mErdély egyik legszínesebb és legsokoldalúbb fesztiválja várja a közönséget kiváló zenével, izgalmas programokkal, hajnalig tartó bulikkal – közölték a szervezők.

Az előző két év sikerei és visszajelzései alapján az irányvonal változatlan marad, azonban számos újításra lehet számítani.

Az eddig megszokott időpont is módosult, ugyanakkor a fesztiválozók számának évről évre tapasztalható növekedése a helyszín újragondolására ösztönözte a Double Rise megálmodóit: így idén látványos infrastrukturális fejlődéseket terveznek. Az összművészeti és kulturális programok sokasága mellett idén is egy erős zenei vonalra készülhetnek az erdélyi fiatalok.

A tavalyi év egyik legkedveltebb nagyszínpados koncertje a Hiperkarma nevéhez köthető, így a srácok 2018-ban is őrületes bulit csapnak a Székelykő lábánál.

Újra köszöntheti a közönség az első Double Rise-on feltűnt Kerekes Bandet, de a Folkudvar állandó házigazdája, a Tokos zenekar sem hagyja a fesztiválozókat muzsikaszó nélkül, a lemezeket pedig többek között Shiver, a Massiv Fluo és Peter Jabin pörgeti majd az éjjeli baglyoknak.

Magyarország egyik legnépszerűbb megaprodukciója is Erdélybe utazik a Double Risenak köszönhetően.

A Lovasi 50+1 a Kispál és a borz és a Kiscsillag zenekar frontemberének teljes életművét felölelő gigakoncerten Lovasi András a két zenekar tagjaival közösen varázsol egy igazán egyedi estét Torockóra,

a Double Rise nagyszínpadára.

Nem kerülte el a szervezők figyelmét a tavalyi év egyik legizgalmasabb zenekari sikersztorija, a Lóci játszik szárnyalása, így a magyar zenei piac egyik legérdekesebb színfoltja idén Torockón fújja a talpalávalót. A szintén tehetséges és fiatal Soulwave tavaly robbant be a magyar könnyűzenei életbe, Kalandor című daluk A Dal 2017 döntőjébe repítette a zenekart, idén pedig a Double Rise-on mutatkoznak be a közönségnek.

A fellépők listája nem végleges, folyamatosan frissülő információkat, híreket a facebook.com/doublerise oldalon találhatnak az érdeklődők.

Február 1-ig még kedvezményesen lehet hozzájutni a fesztivál Early Bird/Party fecske jegyeihez, mindössze 189 lejért. Jegyértékesítési pontok: a kolozsvári Bulgakov Kávéház, a nagyváradi Moszkva Kávézó, a csíkszeredai Grund, a sepsiszentgyörgyi Zöld Kafka.