A Fidesz megbocsáthatatlannak tartja a „primitív” román kormányfő nyilatkozatát

Krónika 2018. január 11., 21:40

Elfogadhatatlannak és megbocsáthatatlannak tartja Mihai Tudose román miniszterelnök állítólagos akasztásra vonatkozó nyilatkozatát a Fidesz.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott csütörtök esti állásfoglalásában a nagyobbik magyar kormánypárt kommunikációs igazgatója arra reagált, hogy Mihai Tudose egyes tájékoztatások szerint akasztással fenyegette meg azokat az erdélyi magyarokat, akik a szülőföldjükön székely zászlót tűznek ki és kiállnak magyarságukért.

{K1}

Ez a kijelentés a 20. század legsötétebb, legbarbárabb időszakait idézi és olyan agresszivitásról tanúskodik, amely egy magát európainak tekintő állam kormányfőjétől megengedhetetlen – szerepel Hidvéghi Balázs közleményében.

A Fidesz illetékese szerint Tudose szavai túlmennek minden határon, példátlanok az európai politikában és „végérvényesen belevésődnek minden magyar lelkébe és emlékezetébe”. A kommunikációs igazgató úgy véli, a román miniszterelnök azonnali bocsánatkérése jelen helyzetben a minimumot jelenti. „A Fidesz-KDNP mindent meg fog tenni azért, hogy megvédjük az erdélyi magyarokat akár Románia primitív kormányfője ellen is” – olvasható Hidvéghi Balázs közleményében.