Politikai prostituáltnak nevezte a külhoni magyarokat Gyurcsány pártjának kabinetvezetője

MTI 2018. január 10., 16:49

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz szavazatvásárlásra használja azt a mintegy 30 milliárd forintot, amit a kormány az év végén osztott szét külhoni szervezetek között. A Fidesz felháborítónak tartja Gyurcsány Ferenc pártjának nyilatkozatát.

Ara-Kovács Attila

Ara-Kovács Attila, a volt miniszterelnök vezette párt külügyi kabinetvezetője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormánypárt megpróbálja becsatornázni a saját politikai világába a határon túli magyar pártokat, akik pedig erre nem hajlandóak, azokat árulónak kiáltják ki.

A Fidesz a határon túli magyarokból egyfajta politikai prostituáltat csinált azzal, hogy ezekkel a pénzekkel megvásárolja és bevonja őket a magyarországi politikai játszmákba – jelentette ki Ara-Kovács Attila.

A politikus ugyanakkor azt mondta, igazságtalannak tartják, hogy a határon túli magyarok is szavazhatnak Magyarországon, de az állampolgársághoz való jog szerzett jog, ezért azt nem akarják visszavonni, de a szavazati jogot megszüntetnék.

A Fidesz felháborítónak tartja Ara-Kovács Attila nyilatkozatát. Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a baloldalon „tényleg az égvilágon” semmi sem változik. Szerinte ugyanazok ugyanúgy, sőt még jobban gyűlölködnek, mint 2004-ben. „A baloldal vezére ma odáig ment, hogy a pártja „politikai prostituáltaknak” nevezte a külhoni magyarokat, miközben a migránsokat tárt karokkal várják” – írta a kormánypárti politikus.

Hidvéghi álláspontja szerint ha az ellenzék jutna hatalomra: gyűlölködésre, a magyar nemzet megosztására és legyengítésére,  a migránsok befogadására lehetne számítani. „A Fidesz-KDNP a külhoni magyarságot a nemzet elválaszthatatlan részének tekinti, mert Magyarország csak akkor lehet erős, ha a nemzet és a nemzeti egység is erős” – rögzítette a kommunikációs igazgató.