Páncélszekrényt loptak Németországban a romániai magyar betörők

MTI 2018. január 09., 17:23

Nemzetközi együttműködéssel fogtak el Tatán két magyar-román kettős állampolgárt, aki Németországban egy lakásból páncélszekrényt lopott, majd Ausztrián keresztül Magyarországra menekült – közölte honlapján kedden a magyar rendőrség.

Magyar rendőrök vizsgálják a két elkövető gépkocsiját Fotó: Magyar Rendőrség

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az elkövetők január 4-én tulajdonították el a páncélszekrényt, amelyet egy erdőben felfeszítettek. Hogy melyik német településen történt az eset, arra a rendőrök nem adtak választ.

A két férfi a széfből zsákmányolt ékszerekkel, három pisztollyal és egy Winchester típusú vadászpuskával Ausztriába menekült egy német rendszámú BMW-vel. Az osztrák hatóságok a határig követték őket és értesítették a magyar rendőröket.

A menekülők Hegyeshalomnál kikerülték az ellenőrzést, úgy érkeztek Magyarországra.

Rendőrkézen az egyik elkövető Fotó: Magyar Rendőrség

Később a járőrök az M1-esen meglátták a Budapest felé haladó járművet, amely azután letért az autópályáról és Tata felé tartott. Miközben a két férfi megpróbált elmenekülni a tatai járőrök elől, autójuk lesodródott az útról és a szántóföldön állt meg. A rendőrök a jármű közelében elfogták a két 38 éves férfit, majd lefoglalták a pisztolyokat és az ékszereket, a Győr-Moson-Sopron Megyei nyomozók pedig Jánossomorján megtalálták a menekülés közben elrejtett vadászpuskát.

A rendőrség D. Róbert és D. Zsolt ellen lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt indított büntetőeljárást. A gyanúsítottakat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A nyomozást az osztrák és német hatóságokkal együttműködve folytatják le.