Lemondott a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó művészeti vezetője

Krónika 2018. január 08., 22:19

Változások várhatóak a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó (TESZT) körül, amelynek művészeti vezetője, Gálovits Zoltán lemondott.

Más-más irány. Balázs Attila (balra) és Gálovits Zoltán a tavalyi TESZT megnyitóján Fotó: Bíró Márton

Amint a fesztivál honlapján olvasható közleményében írta, januártól nem alkalmazottja a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színháznak, ugyanakkor lemond arról is, hogy a TESZT művészeti vezetőjeként folytassa a munkát. Mint írja, a fesztivál egyik alapítójaként úgy gondolja, hogy az elmúlt tíz év folyamatos fejlődés jegyében zajlott, sokuk közös munkájaként, ezen az úton azonban elértek annak a határáig, ahonnan csak úgy lehet tovább lépni, ha újragondolják annak működését.

„A döntésemet az indokolja, hogy bár Balázs Attilával, az intézmény és a fesztivál igazgatójával mindketten úgy éreztük, hogy elért a TESZT ahhoz a ponthoz, ahonnan már nem lehet úgy folytatni, ahogy azt korábban tettük,

teljesen más elképzeléseink voltak a fesztivál jövőjéről, ezeket azonban nem tudtunk összeegyeztetni.

Mivel művészeti vezetőként az elmúlt években a válogatás mellett a koncepció kidolgozása volt a fő feladatom, illetve a fesztivál koordinációja, a szervezőcsapat kialakítása, fontosnak tartom megfogal-mazni, hogy a 2018-as kiadásra mindezek változnak” – olvasható a közleményben.

{K1}

{K2}