Halep sencseni duplázással melegített az Australian Openre

Krónika 2018. január 07., 16:09

Simona Halep szombaton egyéniben és párosban is megnyerte a sencseni WTA-tornát.

Fotó: Shenzhenopentennis.com

Remek formában várja Simona Halep az év első Grand Slam-bajnokságát, a január 15-én kezdődő Australian Opent: a világelső román teniszező szombaton a sencseni WTA-torna egyéni és párosversenyét is megnyerte.

A konstancai játékos először egyéniben küzdött meg a 626 750 dollár összdíjazású kínai megmérettetés trófeájáért, amelyet a címvédő Kateřina Siniaková legyőzésével hódított el.

Halep az első játszmát 6:1-re megnyerte, de a cseh ellenfél a másodikban 6:2-re felülmúlta őt. A döntő szettben viszont hamar eldőlt, ki a jobb: Halep 6:0-ra nyert, és ezzel – páyafutása második sencseni diadalát aratva – bezsebelte a sikerért járó 163 260 dollárt. „Nagyon jól kezdődött az év. Tornáról tornára haladok, természetesen a vágyam az, hogy idén Grand Slam-tornát nyerjek” – fogalmazott egyéni sikere után a világelső, aki nem sokkal ezután újabb serleget emelt magasba.

A párosverseny fináléjában Irina Begu oldalán – akit egyéniben az elődöntőben búcsúztatott – ismét szembekerült Siniakovával, illetve Barbora Krejčíkovával, és a román duó 1:6, 6:1, 10-8-ra legyőzte az első helyen kiemelt cseh kettőst. Ez volt egyébként Halep első WTA-tornagyőzelme a párosok versenyében, míg Begu hetedszer diadalmaskodott. Sencseni páros sikerük 26 031 dollárt hozott a konyhára.