Stoch kimagaslott a Négysáncversenyen

Hírösszefoglaló 2018. január 07., 16:06

A várakozásnak megfelelően Kamil Stoch győzött összetettben a 66. síugró-Négysáncversenyen.

A lengyel Kamil Stoch egyik helyszínen sem talált legyőzőre Fotó: Facebook/Vierschanzentournee

A viadal lengyel címvédője első lett a két németországi helyszínen, Oberstdorfban és Garmisch-Partenkirchenben, majd akkor is a legjobbnak bizonyult, amikor a mezőny átutazott Ausztriába: csütörtökön nyert Innsbruckban, végül szombaton Bischofshofenben is.

Előzőleg – mostanáig egyedüliként – a német Sven Hannavaldnak sikerült hasonló bravúr a 2001/02-es idényben.

A címét legutóbb az osztrák Gregor Schlierenzauer tudta megvédeni, aki 2011/12-ben és 2012/13-ban is megnyerte a sorozatot.

Stoch újabb összetett sikere már a szombati verseny előtt nagyon valószínű volt, mivel legnagyobb ellenfele, a világkupában eddig élen álló német Richard Freitag a csütörtöki első sorozatban elesett, a másodikban pedig már nem is ugrott, így a 30. helyen zárt, pénteken pedig le is mondta a bischofshofeni szereplést.

A szombati verseny előtt így Stoch előnye 60 pont volt a második helyezett német Andreas Wellingerrel szemben. Bischofshofenben a kétszeres olimpiai bajnok, vb-aranyérmes lengyel az első sorozatban a legtávolabbra repült, s bár a másodikban akadtak az övénél nagyobb ugrások is, végül így is első lett. A második helyen a norvég Anders Fannemel, a harmadikon pedig Wellinger végzett. Összetettben utóbbi lett a második, előbbi pedig harmadik.

A versenyzők örökrangsorában az 5 győzelmet arató finn Janne Ahonen áll az élen, míg az országok tekintetében az egyaránt 16 diadalt jegyző Finnország, Németország és Ausztria vezet. Lengyelország eddig összesen 3 sikert ünnepelt a Négysáncverseny történetében.