Belehalt sérüléseibe a marosborgói gázolás egyik 16 éves áldozata

Krónika 2018. január 06., 13:54

Életét vesztette a részegen hat személyt elgázoló Beszterce-Naszód megyei kiskorú egyik áldozata – közölte a Beszterce-Naszód megyei rendőrség.

Illusztráció Fotó: Pinti Attila

A 16 éves lány szombatra virradóra a besztercei kórházban belehalt sérüléseibe. Bár a baleset után rögtön a megyei kórházba szállították, ahol azonnal műtétnek vetették alá, életét már nem tudták megmenteni, tájékoztat az Agerpres.

A kiskorú sofőr péntek este gyalogosok közé hajtva három balesetet okozott a 17-es számú országúton Beszterce-Naszód megyében, Turjágón és Marosborgón.

A gyalogosok súlyos sérüléseket szenvedtek, az autó vezetője pedig alkoholkómában, fejsérülésekkel került kórházba – tájékoztatta a hírügynökséget Crina Sîrb, a Beszterce-Naszód Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 16 éves fiú, miután alkoholt fogyasztott, este nyolc óra után egy kisteherautó kormánykereke mögé ülve elgázolt öt, 10 és 16 év közötti lányt és egy 36 éves nőt.

A sofőr előbb két kiskorút gázolt el az út szélén Turjágón, majd további két balesetet okozott Marosborgón: előbb három, majd egy útszéli gyalogost ütött el.

A sérülteket a besztercei sürgősségi kórházban ápolják, éppen úgy, mint a vétkes gépkocsivezetőt, aki szintén megsérült a balesetsorozatban – alkoholkómás állapotban, fejsérülésekkel került az egészségügyi intézménybe.

A kórház szóvivője szerint egy 16 és egy 14 éves lány kómában van, egy tízéves lányt pedig súlyos fejsérülésekkel kezelnek. Egy 11 éves kiskorút szintén súlyos hasi sérülésekkel szállítottak kórházba. A 36 éves nőt medencecsonttöréssel kezelik.

A balesetet okozó fiú és az áldozatok hozzátartozói értetlenül állnak a történtek előtt.

A Beszterce-Naszód megyei rendőrség közleménye szerint a kiskorú sofőrnek nem volt jogosítványa, és a vizsgálatok során kiderült, hogy a kisteherautónak is le volt járva a forgalmi engedélye. A rendőrség közölte, hogy az elkövető rendőri felügyelet alatt még a kórházban van, de a szombati nap folyamán előzetes letartóztatásba helyezik.