Begu legyőzte Babost a sencseni tenisztornán, és Halep vár rá az elődöntőben

Krónika 2018. január 04., 12:25

Babos Tímea vereséget szenvedett Irina Camelia Begutól a negyeddöntőben a 750 ezer dollár összdíjazású, sencseni keménypályás női tenisztornán. A győztes román játékos pénteken 8 órától honfitársával, a világelső Simona Haleppel kerül szembe az elődöntőben.

Irina Begu Fotó: Shenzhenopentennis.com

A világranglistán 55. helyezett, a kínai viadalon nyolcadik kiemelt Babos csütörtökön két szettben, közel kétórás küzdelemben maradt alul 7:5, 7:5-re a nemzetközi rangsorban 43., a tornán negyedikként rangsorolt Beguval szemben.

Mindkét játszmában 5:5-ig eljutott a két játékos, s mindkétszer Begu volt pontosabb a végén.

A babostimea.hu oldal beszámolója szerint a nyitószett végjátékában Begu bréklabdáról nyerte adogatását, majd fogadóként csak egy labdamenetet veszített. A másodikban Babos közel állt az egyenlítéshez, de 5:4 után nem tudta kiszerválni a szettet, 15-40-ről még egyenlített, de Begu végül brékelt. Ettől pedig lendületbe jött, 5:5 után 0-ra hozta adogatását, majd 30-ra elvette ellenfeléét.

Babos Tímea Fotó: Shenzhenopentennis.com

„Azt gondolom, hogy ez egy jó mérkőzés volt. Megvoltak a lehetőségeim, de Begu jó játékos, végül ő kerekedett felül” – értékelt honlapján az MTI által idézett Babos, hozzátéve: látják az edzőjével, hogy milyen területeken kell tovább dolgozni, és azt is, hogy mi az, ami már rendben van.

Erre az évre az a legfőbb célom, hogy minden meccsen küzdjek és akarjak, élvezzem a játékot. Ez ma is így volt!

Többször is hátrányból küzdöttem vissza magamat. Mindenkinél vannak és lesznek érzelmek a pályán, a lényeg, hogy ki, miként kontrollálja ezeket. Nekem ez elég jól sikerült ezen a héten, így boldog lehetek. Pozitív hetet zártam” – nyilatkozott a magyar játékos, aki a jövő héten a hobarti WTA-tornán lép pályára.

Simona Halep Fotó: Shenzhenopentennis.com

Begu negyedik egymás elleni mérkőzésükön harmadszor győzte le Babost. Pénteken reggel viszont olyan elenfele lesz jó ismerőse, Simona Halep személyében, akit eddig öt próbálkozásból egyszer sem sikerült felülmúlnia. A világelső román teniszező csütörtökön 6:2, 6:2-re verte a fehérorosz Arina Szabalenkát.

„Kiválóan játszottam, minden úgy csináltam, ahogy kell. A tornagyőzelemtől még messze vagyok, nehéz meccsem lesz pénteken. Az a legfontosabb, hogy remekül érzem magam Sencsenben” – nyilatkozta Halep, aki párosban, Begu oldalán szintén az elődöntőben érdekelt a kínai tornán.