USR-képviselő: Boc és Bodog is érintett a kolozsvári sztárorvos ügyében

Kőrössy Andrea 2018. január 03., 23:35

Emil Boc, Kolozsvár polgármestere és Florian Bodog egészségügyi miniszter is érintett a sikkasztással gyanúsított, hatósági felügyelet alatt levő Mihai Lucan kolozsvári urológus ügyében – állítja Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője.

Emanuel Ungureanu bűnvádi feljelentést tett Kolozsvár polgármestere ellen is Fotó: Facebook/Emanuel Ungureanu

Ungureanu szerdán, az ügyben eljáró terrorizmus és szervezett bűnözés elleni főosztályon (DIICOT) tett látogatása után azt nyilatkozta a sajtónak: információkat közölt a nyomozókkal arról, hogy Florian Bodog, illetve további politikusok, ügyészek, bírák, orvosok, valamint a hírszerző szolgálat (SRI) alkalmazottai hogyan segítették Lucan törvénytelen ügyködését. A képviselő azt is elmondta: néhány hónapja Emil Boc ellen tett bűnvádi feljelentést, aki ugyancsak közvetlenül segítette Mihai Lucant.

Végigkövethetők azok a tanácshatározatok, amelyek Lucant segítették. Bocot Lucan magánklinikáján műtötték meg, de gondolják, hogy erről van hivatalos nyugta?”

– fogalmazott Ungureanu. Emil Boc a Mediafax hírügynökségnek határozottan cáfolta a vádakat, állítása szerint soha nem részesült különleges ellátásban sem a kolozsvári állami, sem Lucan magánklinikáján. Hozzátette: az Ungureanu által felhozott határozatokról még akkor szavazott a helyi tanács, amikor ő nem volt polgármester.

{K1}