Elena Udrea ellentámadásba lendült: leleplezéssel fenyegeti egykori „talpnyalóit”

Balogh Levente 2018. január 03., 16:43

Azzal fenyegetőzött szerdán Elena Udrea több korrupciós eljárásban is érintett volt fejlesztési idegenforgalmi miniszter, hogy nyilvánosságra hozza mindazok politikusok és újságírók nevét, akiknek karrierjét annak idején ő támogatta többek között anyagilag is.

Fotó: Facebook/Elena Udrea

A szerdán a közösségi oldalán közzé tett üzenetben arról ír: szeretett volna megmaradni az ünnepek nyugodt és békés hangulatában, de nem maradhat közömbös egyesek „szemétségeivel” szemben. Az általa csak „talpnyalóknak” minősített érintetteket azzal vádolja, hogy annak idején „a kilincset nyalták” annak érdekében, hogy megszerezzék a támogatását bizonyos pártbeli vagy sajtóbeli tisztségek megszerzésére, esetleg abban, hogy polgármesterjelöltek legyenek valamelyik bukaresti kerületben, illetve hogy volt férje, a szintén számos korrupciós ügyben érintett Dorin Cocoş anyagilag támogassa őket.

Ellenem indultak bűnvádi eljárások, és én vagyok »korrupt«, mivel én fizettem ki a csapnivaló politikai teljesítményeket a kampányok idején, vagy az erkölcscsősz újságírók fizetését” 

– írja Udrea.

A volt politikus leszögezte: előfordulhat, hogy nyilvánosságra hozza minden érintett nevét, illetve azt is, hogy mennyi pénzt kaptaak. „Ha nem doblak fel benneteket, talpnyalók, akkor magamért teszem, hogy ne legyek olyan, mint ti. De ha arra számíttok, hogy békén hagynak benneteket, ha a nyelveteket mostantól a Rendszer hátsójába költöztetitek, illetve mert átugrottatok Johannis hajójába, akkor azt mondom: teljesen ostobák vagytok. A talpnyalók egyszer úgyis megfizetnek” – fogalmazott Udrea.

A volt miniszter ellen számos korrupcióellenes eljárás zajlik, legutóbb december 20-án emelt ellene vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) befolyással üzérkedés és pénzmosás gyanújával.