Turisták vesztek oda a Costa Ricán és Ausztráliában történt légi balesetekben

Hírösszefoglaló 2018. január 01., 10:50

Lezuhant vasárnap egy kisrepülőgép Costa Ricán, a gépen utazó tíz külföldi turista és a kétfős személyzet életét vesztette. Sydneynél egy nyaralását töltő brit család veszett ota egy hidroplánbalesetben.
 

Tíz külföldi turista utazott a Costa Ricán lezuhant repülőgépen

Costa Ricában az északnyugati fekvésű Guanacasta tartományban, Punta Islita városának repülőtere közelében zuhant le a kisrepülőgép, a hegyekben egy erdős területen, majd kiégett. A hatóságok közlése szerint a gépet üzemeltető légitársaság utaslistájából tudják az utasok állampolgárságát, az áldozatok személyazonosságát azonban hivatalosan csak később tudják majd megerősíteni.

Enio Cubillo, az ország polgári légiközlekedési hatóságának igazgatója a sajtónak elmondta, hogy a kisrepülőgép a Nature Air légitársaság Punta Islita és a főváros, San José közötti charterjáratát teljesítette.

Sajtójelentések szerint a kisgépnek – amely előzőleg, vasárnap reggel heves szélben landolt a helyi repülőtéren – már a felszálláskor gondjai adódtak és röviddel ezt követően zuhant le. A baleset közvetlen kiváltó oka egyelőre nem ismert.

Folyóba zuhant egy hidroplán szilveszter este Sydneytől északra, fedélzetén egy nyaralását töltő brit családdal. A Hawkesbury folyón történt szerencsétlenségben életét vesztette a brit család mind az öt tagja, köztük egy 11 éves kislány, valamint a gép pilótája is – jelentette hétfőn a helyi média.

Az ABC ausztrál médiatársaság híradása szerint az áldozatok egyike, az 58 éves Richard Cousins, a Compass Group multinacionális étkeztetési vállalat vezérigazgatója volt.

A sydney-i öböl és a Hawkesbury folyó menti éttermek közötti hidroplános repülőút igen népszerű a turisták körében, s a szolgáltatás közel 80 éve működik. A gép egy szilveszteri ebédről vitte hazafelé a brit vállalatigazgató családját, amikor balesetet szenvedett. A rendőrség együttműködik az ausztrál közlekedésbiztonsági hatósággal, hogy kiemelhessék a Cowan településnél elsüllyedt gép roncsait a 13 méter mély folyómederből. A baleset okát egyelőre nem tudják. A Sydney környéki hidroplános repüléseket további intézkedésig leállították.