Miklós Edit: jó formában vagyok, még van időm belejönni a versenyzésbe

MTI 2017. december 29., 19:58

Jó formában érzi magát Miklós Edit alpesi síző, aki a februári phjongcshangi téli olimpia előtt még öt lesiklóversenyen áll rajthoz.

Fotó: Facebook/Miklós Edit

„Jól sikerült a rehabilitáció, a térdeim jól vannak, síelés közben nem fájnak, egyáltalán nem akadályoznak, és ez nagyon fontos” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán az olimpiai hetedik helyezett síelő, aki legutóbb januárban sérült meg súlyosan.

Hozzátette, az orvosa, a gyógytornásza és az erőnléti edzője is profi programot állított össze, nekik köszönheti, hogy ismét jó formában van, és tagja az élmezőnynek. A csíkszeredai születésű sportoló emlékeztetett arra, hogy a mostani idényben eddig két lesiklóversenyen indult, és az olimpia előtt még ötször szeretne rajthoz állni.

Még van időm belejönni a versenyzésbe. Szerintem februárra olyan formába fogok kerülni, hogy elérhetem a célomat. Fontos, hogy mindent ki tudjak adni magamból”

– vélekedett a Hargitafürdőn készült interjúban.

Mint elárulta, rengeteg időt és energiát fektet a mentális felkészülésbe is, például rendszeresen beszélget sportpszichológussal.

„Minden sérülés, minden akadály kizökkent, de fontos, hogy felálljon és tovább küzdjön az ember. Voltak nehéz időszakaim, de szerencsére olyan vagyok, hogy hamar felejtek” – fogalmazott Miklós Edit.