Megoldanák a rezidensvizsgával rendelkező, de munkanélküli orvosok problémáját

Hírösszefoglaló 2017. december 28., 15:56

Florian Bodog egészségügyi miniszter találkozott csütörtökön fiatal orvosok egy csoportjával, akiknek sikerült a rezidensvizsgájuk, de nem találtak munkahelyet. A miniszter azt mondta, keresik a megoldást a problémára – írja a minisztérium közleményében.

Fotó: Pixabay.com

„Minden orvost támogatok, aki ebben az országban akar munkát vállalni. (...) A rezidenciátus azonban egy verseny, nem egy vizsga, az elfoglalható helyek számát az egyetemi központok befogadóképessége korlátozza. Idén az eredetileg megszabott állások számát kiegészítettük további 95 hellyel. (...) Gondolom, önöknek az a fontos, hogy helyet kapjanak a rendszerben. Tárgyalásokat folyatunk az illetékesekkel, hogy megoldjuk a problémát” – nyilatkozta az Agerpres által idézett közlemény szerint Florian Bodog.

A miniszter tárgyalásokat kezdett ez ügyben az országos orvoskamara képviselőivel, valamint felvetette azt is, hogy a rezidensorvosokat alkalmazni lehessen olyan területeken (járványtan, higiénia, laborok), ahol létszámhiánnyal küzdenek – mutat rá a közlemény.