Vízilabda: Nagy Viktor és Vámos Márton a nemzetközi álomcsapatban

Krónika 2017. december 15., 18:05

Két magyar, a kapus Nagy Viktor és a balkezes Vámos Márton is bekerült a férfi vízilabdázók álomcsapatába, amelyet a total-waterpolo.com szaklap szavazói állítottak össze.

Nagy Viktor kapus és Vámos Márton, a balkezes bombázó

A voksolásban 21 szakember és pólós szerkesztőség vett részt. Öt játékost lehetett megjelölni, s az így kapott pontszámok összesítésével alakult ki a végső sorrend.

A végeredmény szerint a világ legjobb pólósa 2017-ben a horvát Sandro Sukno, az olasz Pro Recco játékosa, aki a budapesti világbajnokságon aranyérmet szerzett hazája válogatottjával, éppen a magyar együttest győzve le a döntőben. Második a sorrendben a szerb Andrija Prlainovic, a Szolnok gólvágója.

A legjobb magyar, Nagy Viktor harmadik lett, közvetlenül mögötte végzett Vámos Márton, s voksot kapott még Varga Dénes és Manhercz Krisztián.

Nagy Viktor és Vámos Márton egyébként idén májusban még csapattársak voltak a Szolnoki Dózsában, amikor a Tisza-parti együttes megnyerte a férfi vízilabda-Bajnokok Ligája budapesti döntőjét. Azóta Vámos a Ferencvároshoz igazolt.

Magyarországról Märcz Tamást, a férfiválogatott szövetségi kapitányát, Cseh Sándort, a Bajnokok Ligája-győztes, magyar bajnok Szolnok vezetőedzőjét és a vlv.hu szerkesztőségét kérték fel a legjobb vízilabdázók kiválasztására. Romániából a H2opolo.ro szakportál szavazott.