Magyarország felfüggeszti a szigorított határellenőrzést a téli ünnepek idejére

Krónika 2017. december 12., 16:33

A téli ünnepek ideje alatt felfüggeszti Magyarország a szigorított határellenőrzést, így várhatóan nem alakulnak ki óriási sorok Románia nyugati határátkelőinél, mint ahogyan ez az intézkedés április elején történt bevezetése óta rendszeresen történik az ünnepekkor.

Fotó: MTI

Marin Bondar, a nagyváradi határrendészeti felügyelőség vezetője a Digi 24 hírtelevíziónak számolt be a magyar hatóság döntéséről. „Reméljük, hogy a szigorított határellenőrzés ideiglenes felfüggesztése nyomán nem alakulnak ki olyan nagy sorok az átkelőknél, mint a december elsejei hosszú hétvégén” – nyilatkozta Bondar.

A romániai határrendészet ugyanakkor a téli ünnepek alatt megnöveli a munkába álló személyzet számát, hogy ezzel is gördülékenyebbé tegyék a román–magyar határon áthaladó forgalmat.

Marin Bondar annak apropóján számolt be a szigorított ellenőrzés ideiglenes felfüggesztéséről, hogy kedden a nyugati határ közelében fekvő megyékben a közúti közlekedés biztonságát fokozó akciót szervezett több illetékes hatóság, ezzel párhuzamosan pedig a magyarországi oldalon is hasonló tevékenység zajlott. A több napig tartó akció keretében a rendőrség Szatmár, Bihar, Arad és Temes megyében végez közúti ellenőrzéseket, amelyek során ugyanakkor felhívják s sofőrök figyelmét a biztonságos és szabályos közlekedés fontosságára, illetve a szomszédos országban érvényben lévő közlekedési szabályokra is kitérnek.