A hatóságok szerint Romániába nem szállítottak a szalmonellagyanús bébitápszerekből

Hírösszefoglaló 2017. december 12., 14:49

Romániába nem szállítottak a francia Lactalis vállalat által gyártott és a feltételezések szerint szalmonellával fertőzött bébitápszerekből – erősítette meg kedden az Országos Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA).

Fotó: Reuters

Az ANSVSA keddi közleménye rámutat, az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági gyorsriasztási rendszerén hivatalos értesítés érkezett arról, hogy

Románia nem szerepel azoknak az országoknak a listáján, amelyekbe szalmonellagyanús termékeket szállítottak.

Petre Daea mezőgazdasági miniszter már hétfőn közölte, Románia nem kapott hivatalos értesítést a Lactalis vállalat által gyártott bébitápszerek visszavonásával kapcsolatban – emlékeztet az Agerpres.

{K1}

Az illetékes francia hatóságok több ezer tonna bébitápszer visszahívását rendelték el, miután több esetben is felmerült a gyanú, hogy a Lactalis cég craoni gyárában előállított és vélhetően szalmonellával fertőzött tápszertől betegedtek meg a csecsemők.

A Lactalis vállalat szóvivője, Michel Nalet úgy nyilatkozott, gyógyszertárakban és áruházakban kérhetik a vásárlók a gyanús termékek visszaváltását, ugyanakkor hangsúlyozta: kétperces főzéssel a tejben található szalmonellabaktériumok elpusztulnak.

Romániában piacvezetőnek számít a Lactalis, miután felvásárolta a LaDorna, az Albalact és a Covalact márkákat is.