A Liga 1 élén telel a Kolozsvári CFR – Dan Petrescu szerint jövőre még nehezebb lesz

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. december 10., 17:13

A Kolozsvári CFR nem csak téli elsőségét, hanem playoffba jutását is biztossá tette az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alapszakaszának 21. fordulójában.
 

Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság mezőnyéből elsőként a Kolozsvári CFR váltott jegyet a felsőházi rájátszásba, miután az alapszakasz 21. fordulójában 1-0-ra legyőzte hazai pályán a Temesvári ACS Polit. A korábbi Bega-parti vereségéért most Paulo Vincius góljával visszavágó fellegváriak szombati sikerükkel biztossá tették összesítettbeli elsőségüket is a téli szünetre.

Idén utoljára Craiován lépnek majd pályára, hogy aztán a téli szünetet követően, februárban még négy forduló alatt gyűjthessenek pontot az alapaszakaszban, most 49-nél tartanak. A rájátszásban viszont újfent megfeleződik az addig gyűjtött pontok száma, amely miatt a Viitorult edző Gheorghe Hagi után most a CFR mestere, Dan Petrescu is kifakadt.

Micsoda dolog az, hogy én kiharcolok 50 pontot, és utána 25-tel maradok a playoffra. Ez kínos. Nem gondoltam volna, hogy ilyesmi lehetséges”

– idézte a szakembert a Telekom Sport. A temesváriak legyőzése után ugyanakkor azt is hangsúlyozta: tanítványai mostanáig kiváló szezont tudnak maguk mögött, nem is gondolta volna, hogy ilyen előkelő helyzetben lesznek.

Dan Petrescu Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Közölte: rendkívül örül annak, hogy idei utolsó hazai meccsüket győzelemmel zárták, és egyben a céljukat is elérték a playoffba jutással.

Természetesen szeretném, ha mindig ilyen jól szerepelne a csapat, de jövőre még nehezebb lesz, mert majd mindenki meg akar fejteni minket.

Én júliusban érkeztem a CFR-hez, ahol egy hónap alatt kellett összeállítanom a keretet. Mostanra összeért a csapat, ez volt a negyedik vagy ötödik összecsapásunk ezzel a kezdő tizeneggyel" – fogalmazott Petrescu.

A 21. fordulóban a Giurgiui Astra 1-0-ra nyert a Bukaresti Juventus vendégeként, a Viitorul pedig hazai környezetben múlta felül 3-0-ra a Chiajnát, így ők ketten továbbra is 34-34 ponttal állnak az összetett utolsó két, még felsőházi rájátszásba jutást biztosító ötödik és hatodik helyen. Hagi különben a győzelem ellenére amiatt kesergett, hogy – dacára hírnevének, a konstancai futballhagyományoknak és az elmúlt szezonban szerzett bajnoki címüknek – kevés néző látogat ki a stadionjukba. „Valószínűleg ennyit érek én" – fogalmazott.