Lépni készül a román belügyminisztérium a rendőröket ért támadások ellen

Krónika 2017. december 09., 17:52

A rendvédelmi szervek tekintélyének erősítését célzó törvényekre és a rendőrök fizikai és taktikai felkészültségének javítására van szükség annak érdekében, hogy biztonságuk ne jelentsen problémát – jelentette ki szombaton Carmen Dan belügyminiszter.

Fotó: Facebook

A tárcavezető rámutatott, aggodalomra ad okot, hogy csak ebben az évben kétszáz ügyben indult kivizsgálás hatósági közeg bántalmazása miatt.

„Kezd problémává válni a biztonság, és ha nem foganatosítunk határozott intézkedéseket, súlyosbodni fog a helyzet. Jól képzett rendőrökre és a rendőrség tekintélyét erősítő törvényekre van szükség – mondta Carmen Dan a Realitatea hírtelevízió műsorában.

Az Agerpres hírügynökség által idézett tárcavezető hangsúlyozta, belügyminisztériumi szakemberekkel és a rendőrségi szakszervezetek képviselőivel együtt

ki is dolgoztak egy, a rendőrök jogállását, illetve a rendőrség tevékenységét szabályozó törvényt módosító javaslatcsomagot, amelyet hétfőn közvitára bocsátanak.

A miniszter szerint sok esetben a rendőrök erőnléti felkészítése „csak papíron valósul meg", ezért fizikai és taktikai felkészültségük is kívánnivalót hagy maga után. Carmen Dan hozzátette, ezen is változtatna a hamarosan közvitára kerülő törvénycsomag.

{K1}