Elégedetlen a lakosság a taxisok szolgáltatásaival

Bálint Eszter 2017. december 01., 09:53

A romániai városi lakosság többsége elégedetlen a taxiszolgáltatásokkal, ám nem lenne hajlandó több pénzt fizetni egy fuvarért akkor sem, ha ezáltal kényelmesebbé válna az utazás. 

Fotó: Barabás Ákos

Ez derül ki a 4Service Group Románia piackutató cég közvélemény-kutatásának eredményeiből, melyet a News.ro hírügynökség ismertetett.

A Bukarestben és az ország nagyobb városaiban elkészített felmérés szerint a romániai lakosság 26,5 százaléka havonta többször taxizik,

és alig 15 százalékot tesz ki azok aránya, akik hetente több alakalommal is taxiba ülnek. A legtöbben továbbra is telefonon, a diszpécserszolgálaton keresztül rendelnek bérfuvart, de már elérte az egyharmadot az okostelefonos alkalmazást használok aránya.

Az elégedetlenség foka viszont rendkívül magas: azoknak a 97,2 százaléka, akik utaztak már taxival, azt mondta, hogy merültek fel problémák. 72 százalék azonban nem lenne hajlandó többet fizetni akkor sem, ha jobb autók és minőségibb szolgáltatások lennének.

A legtöbben különben a sofőrök udvariatlanságát róják fel, és azt szeretnék, ha a cégek szigorúbb kritériumrendszer mentén válogatnák meg, hogy ki vezethet taxit.

Lucian Chirute, a piackutató vezérigazgatója azt mondja, egyértelműen csökkent a bérfuvarozás minősége, és ennél is súlyosabb, hogy a taxis cégek vezetői elvezsítették kapcsolatukat a realitással.