Már a kisvárosok is pályázhatnak beruházásokra

Krónika 2017. november 28., 14:45

A kisvárosok részére is pályázatot írnak ki a Regionális Operatív Program keretében, miután a kormány rábólintott az RMDSZ erre vonatkozó javaslatára.

Szabó Ödön RMDSZ-es képviselő

Mint a szövetség hírlevelében tájékoztat, az RMDSZ-frakció tagjai hétfőn az európai alapokért felelős miniszterrel és a szaktárca szakemberivel egyeztetettek az elkövetkező időszak EU-s alapok felhasználásának lehetőségeiről.

A szövetség politikusai számos olyan, az erdélyi magyar közösség számára is fontos projektekről tárgyaltak, amelyek meghatározóak az ország és a magyar közösség jólétének szempontjából.

Szabó Ödön, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezető-helyettese a megbeszélésen rámutatott arra, hogy az erdélyi magyar közösség egyik legfontosabb elvárása az erdélyi autópályák építésének befejezése, továbbá az önkormányzatok infrastruktúráinak korszerűsítése, a szociális és kulturális hálózatok bővítése és a jelenlegiek megerősítésére.

Mint kifejtette, az elkövetkező időszakban hirdetik meg azt a pályázati lehetőséget az önkormányzatok számára, amely mentén infrastrukturális és szociális, kulturális beruházásokat tudnak lebonyolítani EU-s alapokból azok a városok is, amelyekben kevesebb mint 50 ezer fő él. 

Az RMDSZ egyik legfontosabb célkitűzése valósult meg azáltal, hogy a Regionális Operatív Program keretében külön tengelyt hoztak létre kisvárosoknak.

A kitartó munkánknak megvan az eredménye” – hangsúlyozta Szabó Ödön, emlékeztetve, mostanáig csak az 50 ezresnél nagyobb települések pályázhattak.