Megerősítette a külügy, hogy három román állampolgár vesztette életét a szolnoki balesetben

Hírösszefoglaló 2017. november 26., 15:42

Három román állampolgár vesztette életét és öt megsérült a Szolnokon történt közúti balesetben, szombaton.

Fotó: MTI

Az illetékes tárca közölte: Románia szegedi főkonzulátusa információi szerint a mikrobuszban 8 román állampolgár utazott, közülük hárman meghaltak a balesetben, öten pedig megsérültek. A sérülteket a legközelebbi kórházba szállították. Egyiküket már kiutalták, a négy, még kivizsgálás alatt álló sebesült állapota stabil. Vasárnap egy román konzul látogatta meg őket a kórházban, hogy érdeklődjön állapotuk felől és konzuli segítséget nyújtson. A holttestek Romániába szállításának előkészületei folyamatban vannak, tette hozzá a külügyi tárca.

Szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a nagy ködben egy kisbusz és egy nagyobb autóbusz ütközött össze nem sokkal háromnegyed hat előtt a 4-es út 99. kilométerénél, a Szent István hídnál. S. Tóth Anikó elmondta: a karambolban a kisbusz utasai közül hárman meghaltak, két elhunytat a szolnoki tűzoltók feszítővágóval emeltek ki a járműből.

A Ford Transit előzés közben frontálisan ütközött össze a nagyobb busszal, amelybe aztán hátulról belecsapódott egy személygépkocsi. Utóbbiban senki nem sérült meg – közölte Szabó Zita, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A balesetet szenvedett kisbusz román, a nagyobb jármű magyar rendszámú – jelentette az MTI munkatársa a helyszínről.