Román és bolgár embercsempész ellen emeltek vádat Kecskeméten

MTI 2017. november 22., 11:43

Vádat emeltek Kecskeméten egy román és egy bolgár embercsempész ellen, akik 18 szír és iraki migránst csempésztek át a román-magyar határon.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség MTI-hez elküldött tájékoztatása szerint a román férfi február 12-én egy kamionnal alumíniumport szállított Romániából Kazincbarcikára. A teherautóban Temesváron bújtatták el a migránsokat.

Az M43-as, majd az M5-ös autópályán haladva a bolgár bűntárs egy személyautóval előfutóként kísérte a kamiont. A Nyugat-Európába tartó migránsokat az M5-ös sztráda hetényegyházi pihenőjénél szállították ki, majd a román férfi rakományával továbbindult Kazincbarcikára. Később mindkét vádlott elhagyta az országot.

A migránsok közül a rendőrség 16 embert elfogott, az embercsempészek ellen pedig nemzetközi és európai elfogatóparancsokat adtak ki.

A román férfi Szegeden feladta magát, míg bolgár bűntársát a szerb hatóságok fogták el, majd kiadták Magyarországnak, írta a főügyészség.

A vádlottak ellen - akik előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást - vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.