Homofób állásfoglalás miatt lefújták a La Familia kolozsvári koncertjét

Krónika 2017. november 17., 08:43

Lemondta a La Familia együttes koncertjét a kolozsvári Form Space klub, mert a román hiphopegyüttes nemrég kiáltványban közölte, hogy csak a férfi és nő alkotta családban hisz – számolt be Facebook-oldalán a népszerű klub.

Fotó: Facebook/Form Space

A fellépésre december 7-én került volna sor, a jegyek visszaválthatók. A klub vezetősége szerint a színpad nem a rasszista vagy xenofób üzenetek népszerűsítésének helye, ezért elhatárolódnak a Sișu és Puya művésznéven ismert előadók értékrendjétől. Ehelyett a zenében és a boldog házasságokban hisznek, épüljenek azok hetero- vagy homoszexuális kapcsolatokra.

A La Familia Facebookon közzétett kiáltványa szerint Sișu és Puya Istenben, a nemzetben, a nemzeti büszkeségben és a hazában, valamint kizárólag a férfi és nő alkotta családban hisz.

„Hiszünk a szavak erejében, a normalitásban, az egyszerűségben és a lélekben. Hiszünk a hagyományban. Hiszünk az egységben, a testvériségben és a vérkötelékben, valamint Romániában, a románokban és a román nyelvben” – részletezi a közlemény, amely a hozzászólások alapján megosztja az együttes rajongótáborát.