Csak az ígéretek listája hosszabb: idén 15 kilométer átadott sztrádaszakasszal maradhat Románia

Kőrössy Andrea 2017. november 16., 17:26

Minden bizonnyal a márciusban megnyitott 15 kilométeren kívül idén már egyetlen méter autópályát sem adnak át. Az útügyi hatóság ugyanis nem akarja megismételni azt a „bakit”, hogy egy átvett és ünnepélyesen felavatott szakaszt újra kelljen építeni.

A Szászsebes–Torda-autópálya 4-es szakaszán földcsuszamlás miatt késnek a munkálatokkal Fotó: Pro Infrastruktúra Egyesület

Nem hajlandó a továbbiakban átvenni a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) azokat az autópálya-szakaszokat, amelyeken minőségbeli problémákat észlelnek, ezért könnyen meglehet, hogy idén egyetlen kilométer sztrádát sem avatnak már fel az országban, így a sofőrök kénytelenek lesznek megelégedni a Lugos és Déva közötti 15 kilométeres résszel, amelyet még áprilisban nyitottak meg a forgalom előtt.

Az ütemterv szerint ebben a hónapban kellene átadnia az olasz Tirrena Scavi vállalatnak a Szászsebes és Torda közötti sztráda 3-as jelzésű szakaszát, nemrég azonban az állami társaság szakértői helyszíni szemlét tartottak, amelynek során repedéseket fedeztek fel az aszfalton

– nyilatkozta Alin Şerbănescu, a CNAIR szóvivője az Economica.net gazdasági hírportálnak.

November 27-én a munkacsoport ismét ellátogat az építőtelepre, ha pedig addig a kivitelező nem orvosol minden problémát, egyszerűen nem veszik át a beruházást. „Többé nem nyitunk meg az előírásoknak nem megfelelő szakaszokat. Nem azért építünk autópályát, hogy szalagokat tudjunk átvágni, hanem azért, hogy ezek hasznosak legyenek a polgárok számára” – szögezte le a szóvivő.

Szintén még az év vége előtt meg kellene nyitni a Szászsebes–Torda-autópálya 4-es szakaszát, amelyet az osztrák Porr épített meg. Az állami vállalat azonban ezen a részen is problémákat talált, Şerbănescu elmondása szerint

a helyszínen földcsuszamlások történtek, ezért az avatást jövő évre halaszthatják.

„A kivitelező dolgozik a talaj megszilárdításán, igyekszik még idén befejezni a munkát, de nincs garancia arra, hogy sikerrel jár” – fogalmazott.

„Ezentúl a minőségre helyezzük a hangsúlyt”

A szóvivő elrettentő példaként a Nagyszeben és Szászváros közötti sztráda 3-as szakaszának esetét hozta fel. A pályát 2014 novemberében úgy nyitották meg, hogy az úton nyilvánvaló hibák, repedések voltak, sőt erre a szakhatóság szakértői is felhívták a figyelmet, választási év lévén azonban mindezeket figyelmen kívül hagyva megnyitották a szakaszt. Az ünnepi szalagvágáson részt vett Victor Ponta volt miniszterelnök is, aki akkor éppen államfő-választási kampányt folytatott. A szakasz egy részét végül el kellett bontani és újjáépíteni.

A közlekedésügyi minisztérium ellenőrző csoportjának tavalyi jelentéséből a munkálatokat hivatalos átvett Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaság (CNADNR) veszélybe sodorta azoknak az embereknek az életét, akik 2014. november 14. és 2015. szeptember 7. között átutaztak a Nagyszeben–Szászváros-autópálya hármas szakaszán.

Alin Şerbănescu most hangsúlyozta: figyelembe véve a precedenst, a szakhatóság ezentúl a minőségre helyezi a hangsúlyt, és nem fogja engedélyezni az előírásoknak eleget nem tevő, illetve a száz százalékosan be nem fejezett utak megnyitását. A CNAIR ugyanakkor a késlekedés miatt bírságot helyez kilátásba.

Ígéretekből nincs hiány

A Szászsebes és Torda közötti pálya 3-as és 4-es szakasza annak a 90 kilométeres „sztrádacsoportnak” a része, amelynek idei átadására még Răzvan Cuc volt közlekedésügyi miniszter tett ígéretet.

A volt tárcavezető június végi kinevezésekor a sajtónak nyilatkozva arról biztosított mindenkit, hogy 2017 végéig a Lugos–Déva- és a Szászsebes–Torda-nyomvonalon 90 kilométer autópályát fognak átadni a forgalomnak akkor is, „ha ehhez az építőtelepre kell költöznöm”.

Utódja, a közlekedésügyi minisztériumot jelenleg vezető Felix Stroe sem hagyja alább: októberben, a Lugos–Déva-sztráda építőtelepén tett látogatásán azt ígérte, hogy 2018-ban „legkevesebb 150 kilométer” sztrádát fognak megnyitni. Mindez annak fényében is igencsak utópisztikusnak hangzik, hogy 2016-ban egyetlen kilométer autópályát sem adtak át a forgalomnak.