Huszonegy éve elkövetett gyilkossággal vádolnak egy román férfit Magyarországon

MTI 2017. november 16., 15:34

A magyar rendőrség lezárta a nyomozást egy 21 évvel ezelőtti, Kiskunfélegyházán történt emberölés ügyében: egy 40 éves román férfi ellen vádemelést javasolnak – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

Mint írták, 1996. szeptember 21-én este Kiskunfélegyházán, a Szegedi út egyik lakásában ismeretlen tettesek több késszúrással megöltek egy 37 éves férfit, és az ingatlanból arany ékszereket tulajdonítottak el. A nyomozók a helyszínen olyan nyomokat és tárgyakat rögzítettek, amelyek lehetőséget adtak az elkövetők későbbi azonosítására.

A technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően 2015-ben azonosították a bűncselekmény egyik gyanúsítottját, egy román állampolgárságú férfit, aki azonban 2007-ben Romániában meghalt. Vele szemben a nyomozást megszüntették.

A másik gyanúsítottat 2017-ben azonosították.

A 40 éves román férfi ismeretlen helyen tartózkodott, ezért ellene európai elfogatóparancsot adott ki a bíróság idén márciusban.

Rövid időn belül el is fogták Spanyolországban és májusban Magyarországra szállították.
A férfit a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették, és az 1996-ban történt emberölés ügyében gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség a nyomozást a napokban befejezte, és az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségre.