Medve sebesített meg egy 91 éves férfit Prahova megyében

Krónika 2017. november 14., 16:10

Medve támadt rá egy 91 éves férfira kedden a Prahova megyei Valea Doftanei településen. A nagyvad több sebet is ejtett áldozatán, akit egy mentőcsapat a sürgősségi kórházba szállított.

Fotó: Sándor Csilla

George Duţă, a Prahova megyei mentőszolgálat szóvivője szerint a férfit saját udvarán támadta meg a medve, az erdőtől nem messze. Az idős férfi a hasán és a combján szerzett sérüléseket. Az áldozatot a ploieşti-i sürgősségi kórházba szállították, ahonnan áthelyezik majd a fertőző osztályra.

Az Agerpres közölte, a Prahova megyei csendőrség információi szerint a férfi az erdő közelében fekvő kertjébe ment, hogy megvizsgálja a kerítése állapotát, és egy olyan ösvényen haladt, ahol meglepte a medvét, amely megtámadta. A férfi azt állítja, abban a pillanatban megütötte fejszéjével a nagyvadat.

A helyszínen nagy lábnyomokat és kisebbeket is találtak, így valószínű, hogy a férfi egy boccsal lévő anyamedvét lepett meg, emiatt támadt a férfira az állat.

Az év folyamán több személyre, főleg pásztorokra támadtak a medvék, sok helyen jelentős anyagi kárt okoztak, miután háztartásokba törtek be és több tucat állatot öltek meg.

A csendőröknek több alkalommal is közbe kellett avatkozniuk a medvék elkergetésére olyan helyeken, ahol lakott területre tévedtek az állatok, így Buşteni, Comarnic, Breaza és Vălenii de Munte településeken is.