Ismét utcára vonultak több nagyvárosban az adó- és igazságügyi módosítások ellen tüntetők

Hírösszefoglaló 2017. november 12., 22:54

Több ezer ember tiltakozott Bukarestben és több nagyvárosban vasárnap este az adóügyi és igazságügyi törvények módosítása ellen.

Tüntetés Temesváron Fotó: Opiniatimisoarei.ro

A fővárosban mintegy 1000 személy indult el a Victoriei térről a Szociáldemokrata Párt (PSD) Kiseleff úti székhelye fele. A csendőrség megpróbálta egy sávra terelni a felvonulókat, azonban a tüntetők elfoglalták az egész utat.

Körülbelül 1000 személy tiltakozott Kolozsvár főterén is.

A tüntetők kormányellenes szlogeneket skandáltak és feliratokat tartottak a magasba, miközben trikolórokat lengettek. Miután egy órán keresztól a főtéren tüntettek, az emberek elindultak a prefektúra épülete felé.

Temesváron körülbelül 2000 személy vonult utcára a kormány, az igazságügyi törvények és adóügyi módosítások ellen tiltakozni.

Brassóban a prefektúra épülete előtt 800 ember fejezte ki nemtetszését a kormány és a PSD által meghozott intézkedések miatt. A tüntetők a Tanács tér fele indultak.

Tiltakozó megmozdulások voltak még Marosvásárhelyen, Galacon, Ploieşti-en, Besztercén, Iaşi-ban, Tulceán, Nagybányán, Alexandrián és Gyulafehérváron.