Tudose: a kormány intézkedései Románia és az üzleti szféra fejlődését szolgálják

Hírösszefoglaló 2017. november 12., 18:55

A kormányprogram intézkedései Románia és az üzleti szféra fejlődését szolgálják – írta vasárnap este Mihai Tudose miniszterelnök Facebook-oldalán.

Fotó: gov.ro

„Az idén teremtett több százezer új munkahely és az Európai Unió legalacsonyabb munkanélküliségi rátája – szeptemberben 4,1%, – annak bizonyítékai, hogy a kormányprogram intézkedései Románia és az üzleti szféra fejlődését szolgálják. Olyan intézkedések, amelyek egy egészséges üzleti környezet megteremtését segítik elő, és juttatásokat biztosítanak a befektetők számára, egy egészséges gazdaságot pedig lehetetlen elképzelni ezen elvek nélkül” – írta az Agerpres szerint Mihai Tudose.

A kormányfő a Ziarul Financiar éves ranglistájára hivatkozik, amely szerint

Románia 100 legértékesebb vállalatát 72,5 milliárd euróra értékelték fel, így 2017 a helyi üzleti világ legjobb éve volt és az elmúlt évtized legtermékenyebb éve.

„Ez a valóság, és nem az, amit egyes szakszervezetisek elképzelnek, akik a gazdaság összeomlásáról beszélnek, miközben Románia az EU legnagyobb gazdasági fejlődését érte el” – mutatott rá Tudose.

A miniszterelnök hozzátette, több nagy vállalat is bejelentette, hogy a tb-járulékok munkavállalóra való áthárítása miatt megemelik a béreket. „Következetesek maradunk a kormányprogram által felvállalt prioritásainkhoz, és olyan intézkedéseket foganatosítunk, amelyek emelik a románok életszínvonalát” – zárta sorait a miniszterelnök.