Újabb szégyen: kikapott Luxemburgtól a magyar futballválogatott

Krónika 2017. november 09., 23:11

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este felkészülési mérkőzésen 2-1-re kikapott Luxemburg vendégeként. 

Nikolics góllal tért vissza a magyar válogatottba, de nem emiatt marad emlékezetes a luxemburgi vereség Fotó: MLSZ

Joachim 15. percben szerzett találatára Nikolics még gyorsan, három perc múlva közeli fejesgóllal válaszolt, de a folytatásban a csak kapufáig jutó magyar válogatottnak nem sikerült eredményesen érvényesítenie akaratát, ráadásul az 53. percben Lovrencsics második sárga lapja miatt emberhátrányba került. 

A luxemburgiak ezek után sorra dolgozták ki helyzeteiket, és a 84. percben M. Martins szögletet követő fejesgólja révén megszerezték a győztes gólt.

Magyarország labdarúgó-válogatottja – amelyet most először a Bernd Storckot követő Szélesi Zoltán irányított megbízott szövetségi kapitányként – történetében először kapott ki Luxemburgtól. A piros-fehér-zöldek korábban tízből tízszer győztek a jelenleg a FIFA-ranglistán 93. helyén álló ellenféllel szemben, amely idén barátságos meccsen Albániát, világbajnoki selejtezőn pedig Fehéroroszországot is felülmúlta, illetve utóbbi sorozatban döntetlent játszott Franciaországban és otthon Bulgáriával is.

A tavaly még Európa-bajnoki résztvevő, csoportgyőztesként nyolcaddöntős magyar nemzeti tizenegy ebben az évben nem először kapitulál jóval gyengébbnek tartott ellenféllel szemben: világbajnoki selejtezőn Andorrától is kikapott.

A Luxemburgban Kovácsik Ádám kapus személyében újoncot is avató Szélesi kedden hazai pályán Costa Rica ellen küldi pályára játékosait, azt követően már a nemrég kinevezett Georges Leekens belga szakember veszi át a válogatott irányítását.

Sajnos a kiállítás befolyásolta a mérkőzést, a mai futballban meghatározó, ha egy játékossal kevesebben játsszuk végig majdnem a teljes második félidőt. Ez nem tette könnyebbé a dolgunkat.

Voltak hibák, amiket elkövettünk, ezeket elemeznünk kell, és a következő meccsünk előtt kijavítanunk, hogy ne kövessük el újra” – nyilatkozta az M4 Sportnak a lefújás után Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány.

A szakember szerint a párharcokat nagyobb százalékban kell megnyerni, pontosabb játékra van szükség, a labdavesztések és a kiállítások számát redukálni kell. Hozzátette, a 4-4-3-as formációt ő gondolta ki, még Georges Leekens kinevezése előtt megfogalmazódott benne. Úgy vélte Nikolics gólszerzése, a válogatottnak és a játékosnak egyaránt nagyon fontos volt.

Román győzelem Lucescu török válogatottja ellen Kolozsváron

Románia futballválogatottja eközben szintén felkészülési mérkőzésen 2-0-ra legyőzte Törökországot a kolozsvári Dr. Constantin Rădulescu-stadionban. Cosmin Contra tanítványai a 42. percben Grozav révén szerezték meg a vezetést, aki a CFR futballistájaként hazai pályán játszó Deac passzából volt eredményes. A jól játszó román válogatott a 69. percben növelte előnyét, amikor a Karabükspor román légiósa, Grozav duplázott a Mircea Lucescu által felkészített török válogatott ellen.

Luxemburg–Magyarország 2-1 (1-1)
Luxembourg, Josy Barthel Stadion, 1873 néző, v.: Sébastien Delfériere (belga)
gólszerzők: Joachim (15.), M. Martins (85.), illetve Nikolics (18.)
piros lap: Lovrencsics (53.)
sárga lap: Turpel (40.), Da Mota (69.), Malget (75.), M. Martins (86.), illetve Lovrencsics (20., 53.), Sallai (76.)

Luxemburg:
Anthony Moris - Christopher Martins (Dwayn Holter, 92.), Kevin Malget, Marvin Martins, Mathias Janisch (Dirk Carlson, 62.) - Mario Mutsch (Danel Sinani, 63.), Chris Philipps, Olivier Thill (Vincent Thill, a szünetben), Gerson Rodrigues (Daniel Da Mota, a szünetben) - Aurelien Joachim (Aldin Skenderovic, 88.), David Turpel

Magyarország:
Kovácsik Ádám - Lovrencsics Gergő (Bese Barnabás, 56.), Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás, Korhut Mihály - Nagy Ádám (Balogh Balázs, 83.), Pátkai Máté, Dzsudzsák Balázs (Stiber Zoltán, 84.) - Ugrai Roland, Nikolics Nemanja (Priskin Tamás, 74.), Németh Krisztián (Sallai Roland, 63.)