Férfi vízilabda-BL: a címvédő Szolnok hazai medencében lemosta a Steauát

MTI 2017. november 08., 21:55

Címvédőhöz méltó jó játékkal, 12 góllal győzött a Szolnok férfi vízilabdacsapata hazai medencében a bukaresti Steaua ellen a Bajnokok Ligája csoportkörös szakaszának szerdai második fordulójában. A ZF Eger otthon nem bírt a Pro Reccóval.

Az elején itt is, ott is jól működött a védekezés, utána azonban a Szolnoknak a támadójátéka is pontossá vált, és nagyjából kétpercenként, távoli remek lövésekkel bevéve a Steaua kapuját,  elhúzott 4-0-ra. A román rivális a mérkőzés 12. percében szerezte meg szépítő találatát, majd újfent eredményes volt (6-2), csakhogy – elsősorban a triplázó balkezes Zalánki Gergőnek és a végül négy gólig jutó Milan Alekszicsnek köszönhetően – a szolnoki gólgyártás sem állt le.

Olyannyira, hogy a harmadik játékrész végére már kilencgólosra hízott a hazai előny, miután a Steaua a nagyszünetet követő nyolc percben képtelen volt a magyar kapuba találni (11-2).

A befejező negyedben gyorsan meglett a „közte tíz” is Fülöp Bence bombájával, s a Szolnok folytatásban is szinte tetszés szerint érte el góljait.

A negyedszer is eredményes Aleksic révén már 14-2-t mutatott az eredményjelző, a 15-3-as végeredményt pedig a házigazdák harmadik délszláv légiósa, Zivko Gocsics állította be.

A csoport másik mérkőzésén a ZF-Eger hazai környezetben 6-4-re kikapott az olasz Pro Recco csapatától. A hevesi gárda – amely éppen a Steaua ellen idegenben aratott 8-3-as sikerrel kezdte a csoportküzdelmeket – szerette volna elkerülni a gyors olasz lefordulásokat, mégis ezekkel léptek meg a vendégek a találkozó elején. 

Eredmény, férfi BL, csoportkör, 2. forduló:
    B csoport:
Szolnoki VSC-Bukaresti Steaua (román) 15-3 (4-0, 2-2, 5-0, 4-1)
a magyar csapat góldobói: Alekszics 4, Zalánki 3, Csuk, Younger 2-2, Bátori, Jansik, Fülöp, Gocsics 1-1. A Steaua gólszerzői: Filipovics, Murisics, Chioveanu

ZF-Eger - Pro Recco (olasz) 4-6 (1-3, 2-2, 1-1, 0-0)
a magyar csapat gólszerzője: Sztrahinja Rasovic 4. Pro Recco: Molina, Ivovics 2-2, Aicardi, Di Fulvio