Marosvásárhely felkerült Európa fesztiváltérképére

Krónika 2017. november 08., 08:32

A marosvásárhelyi VIBE Fesztivál két jelölést kapott az Európai Fesztiválok Díjára (European Festival Awards): a Legjobb Kis Fesztivál és a Legjobb Új Fesztivál jelöltjei között lehet szavazni rá.

Fotó: André Krisztina

A European Festival Awards a kontinens legkiemelkedőbb fesztiváljait és azok stábjait díjazza. A 2009-ben alapított díj évente közel 350 fesztivál közül válogat, a tizenöt kiosztott díjból hét közönségszavazás alapján dől el minden év januárjában, a hollandiai Gröningenben.

Az előző évek nyertesei között a magyarországi Sziget, Volt és Balaton Sound, a szerbiai Exit Festival, a belga Tomorrowland, az angliai Glastonbury Festival, illetve Romániából a kolozsvári UNTOLD is szerepel.

„A VIBE Fesztivál jelölése nagy megtiszteltetés Marosvásárhelynek, a szervezőknek és a vájbolóknak egyaránt. Láthatóvá váltunk az európai fesztiválok nemzetközi palettáján és Marosvásárhelyt is visszahelyeztük a fontos fesztiválok térképére” – idézi Rés Konrád Gergelyt, a VIBE fesztiváligazgatóját a rendezvény szerdai sajtóközleménye. A VIBE-ra szavazni a következő linken lehet, november 30-ig: www.vibefestival.ro/vote

 A VIBE Fesztivál második kiadását 2018. július 5. és 8. között rendezik.