Sajnálja a kolozsvári italkereskedés az Imecs-Magdó Leventével történteket

Rostás Szabolcs 2017. november 06., 07:48

Sajnálatának adott hangot közösségi oldalán az a kolozsvári italbolt, ahol megszólították, majd bántalmazták Imecs-Magdó Levente színészt és barátait amiatt, hogy magyarul beszélt. A TopDrinks közölte, nem az alkalmazottjuk követte el az agressziót.

Fotó: Rostás Szabolcs

A több italkereskedést is működtető cég azután szólalt meg a kincses városi Deák Ferenc (Eroilor) utcában október 27-én történt incidens kapcsán, hogy a Váróterem Projekt vezetője az elmúlt hétvégén a magyar sajtónak elküldött beszámolójában azt állította: verbális és fizikai agresszió érte az üzlet alkalmazottai részéről, mert vásárlás közben magyarul beszélt.

Mint arról lapunk is beszámolt, Imecs-Magdó Levente színész elmondása szerint harmadmagával tértek be október 27-e éjjelén az italboltba, amikor odabent egy férfi számon kérte tőlük, hogy miért beszélnek magyarul Romániában. A művész közölte, a szóváltásba bekapcsolódott a szerinte ittas elárusító és egy állítólagos éjjeliőr is, majd távozásukkor rájuk támadtak, őt pedig ököllel állon ütötték.

A TopDrinks vasárnap délután rövid bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán, amelyben sajnálatának ad hangot a történtek miatt. A román nyelvű szöveg – anélkül, hogy kitérne az incidens részleteire – leszögezi: a történtek semmilyen formában nem jellemzik a céget, és szerintük ennek tudatában vannak mindazok, akik ismerik a társaságot.

„Az a személy, aki kiprovokálta a történteket, nem dolgozik nálunk, és sohasem állt a cégünk alkalmazásában. Sőt cégünk legrégebbi alkalmazottja Barta Attila kollégánk, aki 22 éve dolgozik nálunk” – szerepel a TopDrinks bejegyzésében.

Az állásfoglalás vélhetően összefügg azzal, hogy az Imecs-Magdó Levente beszámolója közzétételét követően számos szemrehányó és elítélő poszt jelent meg a cég közösségi oldalán, elsősorban magyar nyelvű felhasználók részéről.

Ugyanakkor a TopDrinks álláspontja egybevág az incidens idején az italkereskedésben szolgálatot teljesítő elárusító által a Krónikának adott nyilatkozattal. A cégnél két éve dolgozó Alexandru Tiberiu elmondta: aznap egyedül dolgozott az éjjel-nappali boltban, éjjeliőrt egyáltalán nem foglalkoztatnak, ő pedig a színész állításával ellentétben nem részeg volt, hanem beteg, ezért tűnhetett ittasnak.

Az alkalmazott elmondta, Imecs-Magdó Levente társaságába egy másik, általa nem ismert vendég kötött bele, ő a veszekedés miatt valamennyiüket kiküldte, arról pedig nincs tudomása, hogy mi történt az utcán. Alexandru Tiberiu kérdésünkre leszögezte: nem ütötte meg a színészt, amúgy ő és két barátja „rendes, normális” ember benyomását tették rá, ugyanakkor arra is emlékszik, hogy távozáskor Imecs-Magdó a mutatóujját az arcához érintve közölte: nem volt szép, ahogy velük bántak.