Év végéig szombaton is lesz ügyfélszolgálat a gépjármű-nyilvántartónál

Krónika 2017. november 04., 14:54

Év végéig szombaton is fogadják az ügyfeleket a Román Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) kirendeltségeinél.

Fotó: Gecse Noémi

A RAR közleménye szerint az intézkedésre azért volt szükség, mert jelentősen megnőtt a külföldről behozott használt járművek törzskönyveztetésére vonatkozó igénylések száma.

„Így november 4-étől kezdődően szombatonként is lesz ügyfélszolgálat a RAR minden kirendeltségénél, 8 és 14 óra között. Kivételt csak a következő napok képeznek: december 2., 23. és 30." – idézte az Agerpres hírügynökség a közleményt. Az intézmény hangsúlyozta, hogy a George-Adrian Dincă vezérigazgató által elrendelt intézkedés célja a várakozási idő csökkentése.

A közlemény ugyanakkor emlékeztet, hogy a 021/9672-es egységes hívószámon bármely RAR-kirendeltséghez lehet előjegyzést kérni, illetve online időpontkérésére is van lehetőség a www.rarom.ro weboldalon.

A gépkocsik első forgalomba íratásakor felszámolt speciális adó februári kivezetése óta látványosan felpörgött a használt autók piaca Romániában. Az idei év első kilenc hónapjában közel 378 ezer, másodkézből származó gépkocsit írattak forgalomba az országban, nyolcvan százalékkal többet, mint 2016 hasonló időszakában.

Az autódömpinggel eddig nehezen vették fel a versenyt  a gépkocsi-nyilvántartó hivatalok, ahol fél évbe is beletelik, amíg egy tulajdonos megkapja a műszaki engedélyt és a végleges rendszámot az autójára.