Életét vesztette három munkás a Hunyad megyei földomlás során

Krónika 2017. november 04., 14:43

A Hunyad megyei Petrozsény közelében, Bolibarlang (Peştera Bolii) térségében történt földomlás mindhárom áldozata életét vesztette – közölte a Hunyad Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség vezetője.

Fotó: Digi24.ro

Adrian Bozdog az Agerpres hírügynökségnek elmondta, mind a három személy életét vesztette. A munkások egy vasúti hídnál dolgoztak, amikor rájuk omlott a föld. A munkaügyi felügyelőség vizsgálatot indított a kollektív munkabaleset ügyében.

A munkaügyi felügyelőség által szolgáltatott adatok szerint a munkások egy Bákó megyei, oneşti-i cég alkalmazásában álltak.

Fabius Kiszely, Hunyad megye prefektusa úgy nyilatkozott, folyamatban van az áldozatok kiemelése a rájuk omlott föld és szikladarabok alól. Az egyik munkást már kiemelték, esetében hivatalosan is megállapították az orvosok a halál beálltát. A hatóságok több mentőautót és egy nehezen hozzáférhető terepen bevethető mentőjárművet is a helyszínre vezényeltek. 

A Román Vasúttársaság közleménye értelmében a Petrozsény és Banica (Băniţa) közötti vasúti szakaszon található egyik hídnál dolgoztak a munkások.