Tudose ismét megígérte: nem csökkennek a bérek a tb-hozzájárulás átruházásával

Hírösszefoglaló 2017. október 31., 22:22

A bérek a köz- és a magánszférában sem csökkennek a társadalombiztosítási járulékok terhének a munkavállalóra hárításával – erősítette meg kedd este Mihai Tudose miniszterelnök az országos érdekegyeztető tanács ülésén.

Fotó: Gov.ro

A kormány közleménye szerint a társadalombiztosítási járulék terhének áthárítása volt egyik fő témája az országos érdekegyeztető tanács ülésének, amelyen a kormány egy része mellett részt vettek a nagy szakszervezeti szövetségek és a munkáltatók országos szervezeteinek vezetői – számolt be az Agerpres.

Mihai Tudose miniszterelnök és Ionuţ Mişa pénzügyminiszter a tárgyalásokon megerősítették: a bérek sem a köz- sem a privátszférában nem csökkennek a társadalombiztosítási járulékok terhének a munkavállalóra hárításával.

A közlemény szerint a munkáltatói szervezetek „nagyon helyesnek” minősítették az intézkedést, a szakszervezetek a jelenlegi rendszer megtartása mellett foglaltak állást. Az idézett forrás szerint a minimálbér 1900 lejre emelésének szándékát (2018-tól) támogatták a szakszervezetek és nem ellenezték a munkáltatók.

{K1}