Romániába menekülhetett a „katalán first lady”?

Krónika 2017. október 31., 11:51

Marcela Topor (jobbra) és az újságíróknak nyilatkozó szülei Fotó: El Mundo

Meglátogatták Vaslui-ban az El Mundo spanyol napilap újságírói  Carles Puigdemont leváltott katalán elnök feleségének, Marcela Topornak a szüleit. „A katalán first lady” már rég kiköltözött Spanyolországba, jelenleg egy katalán tévé, az El Punt Avui műsorvezetője – közölte a Digi24 hírtelevízió.

A riportban beszámolnak arról, hogy Andrei és Lenuța Topor háza előtt újságírók várakoznak, arra számítva, hogy megjelenik Marcela Topor.

Román és spanyol sajtóhírek szerint Marcela ide menekült két lányával együtt, amikor férje kikiáltotta Katalónia függetlenségét.

„Bár szakmája révén folyamatosan reflektorfényben van, nem kíséri el hivatalos útjaira a férjét, és nem nyilatkozik a sajtónak” – írja róla a La Razon című spanyol lap.

Marcela Topor eddig mindössze egyetlen interjút adott a spanyolországi médiának. Korábban férje azt nyilatkozta, kész börtönbe kerülni Katalónia függetlenségéért. Amikor az interjúban erről kérdezték, felesége ezt válaszolta:

Nem gondolok arra, hogy börtönbe kerülhet, de mindenre fel vagyunk készülve. Alkalmazkodni fogok bármilyen helyzethez, ahogy eddig is tettem, és tiszteletben tartom Carles döntéseit.”

Marcela egy színházfesztiválon ismerkedett meg Carles Puigdemonttal 1998-ban Gironában. Iași-ban házasodtak össze egy ortodox templomban. Egy hét- és egy kilencéves kislányuk van. Carles Puigdemont egyébként egészen jól megtanult mellette románul, Romániába is többször ellátogatott már.