Adok-kapok Dan Petrescu és a CFR-szurkolók között – élre állt az FCSB

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. október 30., 17:24

Dan Petrescu edző lemondását követelték a szurkolók vasárnap este Kolozsváron, miután a CFR mindössze gól nélküli döntetlent játszott a Medgyesi Gaz Metannal az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában.

Fotó: A Kolozsvári CFR Facebook-oldala

Az alapszakasz első felét uraló fellegváriak emiatt most listavezető pozíciójukat is elveszítették, mert nem sokkal később az FCSB 5-2-es sikerrel „küldte padlóra" a képzeletbeli dobogó harmadik helyén tanyázó Craiovát.

A történtek után a három bajnoki meccse nyeretlen, a Román Kupából kiesett CFR elnöke, Iuliu Mureșan és Petrescu is úgy vélekedett, hogy jogos helyzetekben a bírók „félnek" a javukra fújni, amióta az idény elején rendre azzal vádaskodtak a riválisok, hogy a játékvezetés a kolozsváriaknak kedvez. „Most két büntetőt nem kaptunk meg. A bírók hátrányos helyzetbe hoznak minket" – fogalmazott a klubvezető. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy a játékuk is kívánnivalót hagyott maga után, de reményei szerint a Iași elleni találkozóra visszarázódnak a rendes kerékvágásba.

El kell fogadnunk, hogy nem a miénk a Liga 1 legerősebb kerete. A Steauáé jobb. Meggyőződésem, hogy mostanáig túlteljesítettünk, hiszen nem is a bajnoki címet, hanem a playoffba jutást céloztuk meg az idei szezonban"

– magyarázta, hozzátéve, hogy Dan Petrescu edző munkájával maradéktalanul elégedettek, és nem szeretnék, ha távozna. Ezt a vezetőedző sem helyezte kilátásba, mert mind mondta: nincs oka a lemondásra.

„Zidane-nak is kiabálják a szurkolók, hogy távozzon. Mind átesünk ezen, különösen Romániában" – reagált a lelátói skandálásokra. A szakvezető már legutóbbi hazai meccsükön is bírálta drukkereiket, amiért azok nem támogatják a csapatot, most pedig hozzáfűzte, hogy

talán pénzt kapnak azért, hogy ellene „fütyüljenek”.

Eközben a rivális FCSB-nél ráéreztek a gólszerzés ízére: a Román Kupa-meccsükkel együtt egy hét leforgása alatt 18 találatot jegyeztek. A legértékesebb siker azonban kétség kívül ez a vasárnap esti Drobeta Turnu Severin-i rangadón kiharcolt három pont, hiszen azokat a rivális Craiova otthonából rabolták.

A vendégek vezetését Harlem Gnohere már az első percben megszerezte, majd Filipe Teixeira (33. p.) és Florin Tănase (62. p.) következett. A helyzetekben gazdag, jó iramú találkozón Andrei Burlacunak sikerült lefaragnia az oltyánok hátrányából, de három perccel később Renato Kelic (69. perc) öngólja ismét kényelmes helyzetbe hozta a bukarestieket. Kelic három perccel később már az ellenfél kapujába talált be, de végül Florinel Coman (83. p.) visszaállította a háromgólos különbséget.

A Liga 1 16. fordulója hétfőn zárul a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Botoșani (18.00) és Dinamo–Viitorul (20.30) meccsekkel, keddtől pedig már a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörének negyedik fordulóját rendezik. Utóbbi sorozatban, mint ismert, az FCSB a G kvartett élén áll, és csütörtök este a Hapoel Beer-Shevát fogadja 22 órától.