Személyi igazolványokat és jogosítványokat hamisító bandát füleltek le Brassó megyében

2017. október 27., 14:56

A Brassó megyei DIICOT ügyészei hat személyt vettek őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy idegen állampolgárok és külföldön élő román állampolgárok számára hamisítottak személyazonossági igazolványokat és gépjárművezetői engedélyeket.

A DIICOT közleménye szerint a gyanúsítottak a 2017-es év folyamán okmányhamisításra szakosodott bűnszervezetet hoztak létre. A szervezet tagjai Brassó megyében és Bukarestben dolgoztak, személyazonossági igazolványokat, gépjárművezetői engedélyeket, közjegyzői meghatalmazásokat hamisítottak külföldiek és román állampolgárok számára, pénzért cserébe – írja az Agerpres.

A bűnszervezet tagjai több személyt is becsaptak, az állítva, hogy pénzért cserébe egyszerűbben hozzájuthatnak a gépjárművezetői engedélyükhöz. 

Általában 1000 és 2000 euró közötti összegeket kértek a károsultaktól. Főként olyan román állampolgárokat szemeltek ki áldozatként, akik külföldön élnek és rövid időre látogattak haza.

A csütörtöki házkutatás során számítógépet, táblagépet, laptopot, 11 merevlemezt, 12 nyomtatót, több tucat mobiltelefont és SIM-kártyát, nyolc pendriveot, 33 CD-t, okmányhamisításhoz használt speciális eszközöket, hamisított engedélyeket, 2.270 eurót, 480 angol fontot és 1.800 lejt foglaltak le.

Az ügyészek a gyanúsítottak 30 napos letartóztatását kérik pénteken a Brassó megyei törvényszéktől.