Egy korszak vége: vezetőedzőt keres a Sepsi OSK

Krónika 2017. október 25., 15:18

A Craiova ellen 2-0-ra elveszített Román Kupa-tizenhatoddöntő volt az utolsó Valentin Suciu számára a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként, mert a klub közös megegyezéssel szerződést bontott a 37 éves szakemberrel.

Valentin Suciu Fotó: Sánta Imre

Szerdán koradélután rendkívüli sajtótájékoztatón jelentették be a döntést, amelyet az elmúlt időszak gyenge eredményei miatt tartottak szükségesnek. Hangsúlyozták: Suciu négy éven át edzette a háromszékieket: osztályról osztályra lépegetve juttatta felfelé őket, egészen az élvonalba.

Ennek elismeréseként egy új – egyelőre nem ismert – feladatkört akarnak felajánlani neki a klubnál, ugyanakkor azt is megértik, ha más csapatot akar edzeni.

A folytatásban ideiglenesen Nagy Sándor és Kulcsár László készíti fel a Sepsi OSK-t a Liga 1-es bajnokság 16. fordulójában hétfőn rendezendő, Botoșani elleni találkozóra.

„Hirtelen jött a Liga-1-ben való szereplés. Nem voltunk eléggé felkészülve” – fogalmazott a Székelyhon beszámolója szerint Bokor János sportigazgató, aki elnézést kért a nézőktől az eredménytelen játékért.

„Ennek a klubnak fenn kell maradnia. Azért alapítottuk, hogy büszkesége legyen Szentgyörgynek és egész Székelyföldnek” – jelentette ki Diószegi László klubelnök, aki hozzátette, ha szükség lesz rá, több új játékost is igazolnak a télen, hogy a csapat bennmaradjon az élvonalban. A Sepsi OSK a Liga 1 alapszakaszában 15 forduló alatt 11 pontot gyűjtött, és ezzel a 14 csapatos mezőny 12. helyén áll.