Orbán Viktor: akárcsak ’56-ban, a Nyugat ma sem érti a magyarokat

Hírösszefoglaló 2017. október 23., 18:58

Ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt rendezett október 23-i díszünnepségen.
 

Fotó: MTI

Orbán Viktor szerint a szovjet uralom egy történelem nélküli térbe taszította a magyarokat, „meg akarta semmisíteni a múltunkat és a kultúránkat is”. A kormányfő az 1956-os forradalom 61. évfordulóján rendezett megemlékezésen úgy vélekedett,

a fizikai és szellemi terror megismétlődése ellen a nemzeti emlékezet a legerősebb fegyver.

Orbán szerint az '56-os forradalom nemzeti forradalom volt, a saját szabadságunkat pedig mindig nekünk kell megvédenünk, más sohasem fogja. „1956-ban az a csodálatos ország bontakozott ki az elnyomás félhomályából, amire mindig is vágytunk" – idézte az MTI a miniszterelnököt, aki leszögezte: „azokat sem felejtjük el, akik velünk szemben álltak".

A miniszterelnök úgy vélte, ha csodálták is, a nyugatiak nem értették a magyar forradalmat, nem értették, hogy a magyarok azért küzdenek, mert a végsőkig ragaszkodnak a saját kultúrájukhoz és életformájukhoz, és nem akarnak föloldódni senkinek az olvasztótégelyében. Szerinte azért nem értenek bennünket Brüsszelben ma sem, mert már akkor sem értettek.

Orbán Viktor szerint Európa vakvágányra futott, a pénzügyi spekuláns birodalom ejtette foglyul Brüsszelt és jó néhány tagállamát is.

A miniszterelnök közölte, a 20. században katonai birodalmak okozták a bajt, most a globalizáció farvizén pénzügyi birodalmak emelkedtek fel.

Fotó: MTI

„Nincsenek határaik, de van világmédiájuk, és vannak tízezerszám megvásárolt embereik. Gyorsak, erősek és brutálisak" – tette hozzá. Szerinte a magyarok most elképedve látják, hogy

a globalizmus erői feszegetik az ajtót, és azon dolgoznak, hogy magyarok helyett homo brüsszelicusokká gyúrjanak bennünket”.

Ama véleményének adott hangot, hogy a pénzügyi spekuláns birodalom hozta Európa nyakára az újabb kori népvándorlást, a migránsok millióit, az új bevándorlók invázióját. „Ők dolgozták ki azt a tervet, amellyel Európát kevert földrésszé akarják alakítani. De mivel Közép-Európa migránsmentes övezet, ezért az Európa jövőjéért folyó küzdelem ide összpontosul" – húzta alá a kormányfő.

Orbán a következő választás esélyesének nevezte pártját, a Fideszt, arra biztatva az eső és az ítéletidő ellenére mintegy tízezer fősre duzzadt hallgatóságát: „márciusban újrakezdjük. És akkor áprilisban ismét győzni fogunk”.