Bizonytalanság a becsődölt ASA körül – még szerepel a műsorban a vásárhelyiek meccse

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. október 19., 22:03

Kiírták soron következő Liga 2-es mérkőzését a Marosvásárhelyi ASA-nak, amely várhatóan megfellebbezi a csődeljárást.

Fotó: Boda L. Gergely

Kiírták szombaton 11 órára a Balotești–Marosvásárhelyi ASA összecsapást a másodosztályos labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában, a felszámolás szélén álló erdélyi együttes pedig várhatóan megfellebbezi az ellene egy hete alapfokon elrendelt csődeljárást. Hivatalos és egyértelmű álláspont csütörtök estig nem érkezett a klub részéről, de

a Román Labdarúgó-szövetség játékvezetői testületének hivatalos honlapján közzétett műsorterv bizonyossá tette, hogy az alakulat nem lépett vissza a pontvadászattól,

és így várhatóan mégsem a kedd este 2-2-es döntetlenre végződött, Hermannstadt elleni találkozó volt a hattyúdala. Cristian Cherteș, az ASA elnöke úgy tudja, hogy a megbízott ügyvezetők a fellebbezés mellett döntöttek. A Krónika érdeklődésére közölte: a két illetékes csütörtökön ismét tárgyalt a klub sorsáról, és ha eddig még nem tették meg, akkor várhatóan pénteken megtámadják a klub csődjét egy hete kimondó alapfokú határozatot a táblabíróságon.

Amíg nem jogerős a döntés, addig játszhatunk. A fellebbezés tárgyalására általában rövid, 2-3 hetes határidőt szoktak adni, ha viszont jogerőssé válik a csőd, akkor a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) automatikusan kizárja a klubot”

– ecsetelte. Lapunk szerette volna megszólaltatni a klub döntéshozóit is, de Ioan Nucu Man megbízott ügyvezetőt nem sikerült telefonon elérnünk, a törvényszék által a klub felszámolására kirendelt társaság képviselője pedig csak írásban akart válaszolni, de az e-mailünkre csütörtök estig nem érkezett reagálás.

Pedig az ASA sorsa nemcsak a marosvásárhelyieket érinti, hanem a mezőny többi tagját is, hiszen amellett, hogy kizárása esetén eggyel kevesebb csapat esik majd ki a szezon végén, az összesítettet is felboríthatja, ha a szezon előtt visszalépve törlik az eddig jegyzett eredményeit. Ennek az általa legyőzött öt csapat biztosan örülne, ugyanakkor a Temesvári Ripensia, a Bukaresti Metaloglobus és a Mioveni 3-3 ponttal szegényebbé válik, mint ahogyan a Hermannstadt, a Clinceni és a Târgoviște döntetlennel szerzett pontját is kivonják az összetettből.

Amennyiben viszont a jogerős döntés – a csapat pályára lépésével társulva – elhúzódik decemberig, akkor átlépve a szezon felét, már nem törlik az ASA addigi eredményeit, hanem az azt követően tervezett meccseket játék nélkül, 3-0-s győzelemmel írják az ellenfelei javára. Az ASA most az összetett hatodik helyén áll, tíz pont hátrányból követi a 29 ponttal listavezető szebeni együttest.

Liga 1: a címvédő vár a listavezetőre

A címvédő Viitorulhoz utazik hétvégén a Kolozsvári CFR az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában. Az összetettben listavezető fellegváriak az alapszakasz hazai találkozóján 2-0-ra verték a konstancai gárdát, amely kulcsemberei eladása miatt azóta is csak a hetedik helyig tudta felküzdeni magát.

A Liga 1 15. fordulójának párosításai, péntek:
Medgyes–Iași (18 óra), Chiajna–Craiova (20.45); szombat: Bukaresti Juventus–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (18), Viitorul–Kolozsvári CFR (20.45); vasárnap: Giurgiui Astra–Voluntari (18), FCSB–Temesvári ACS Poli (20.45); hétfő: Botoșani–Dinamo (20.45).