Erdély–Törökország 1-1: a Sepsi SIC kikapott, az U-BT nyert a nemzetközi porondon

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. október 19., 17:34

Török ellenfele volt szerda este a FIBA Európa Kupában szereplő mindkét romániai kosárlabdabajnoknak, de amíg a Kolozsvári U-BT 90:69-re legyőzte az Isztambuli BBSK-t, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC 80:63-ra kikapott a Hatay BB-től.

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC/CROW Security/Szigyártó Szabolcs

Utóbbi a mezőny egyik legerősebb tagja, de a harmadik negyedben azért a házigazda háromszékieknek Marshall vezényletével sikerült megszorongatniuk az ellenfelet. Ez a gyenge első félidő után a sikerhez kevés volt, de ahogyan Zoran Mikes edző magyarázta:

nagyobb szívvel küzdöttünk, és úgy gondolom, hogy erre büszkék lehetünk”.

A Sepsi SIC bosnyák mestere szerint még az idény elején járnak, és sokkal erősebbek lesznek, ha felépülnek sérültjeik. Addig azonban két forduló után a D csoport utolsó helyén állnak két ponttal, miközben a Hatay hibátlan mérleggel áll az élen. A négyes másik szerdai összecsapásán a szlovákiai Pöstyéni Cajky 77:73-ra legyőzte otthon a lengyel Energa Torunt, ezért most mindketten három-három ponttal állnak az összetett második és harmadik helyén.

Kolozsváron a BL-selejtezőkben kiesett U-BT szezonbeli első meccsét játszotta az Európa Kupa első fordulójában, és reményeinek megfelelően kiválóan kezdte az Isztambuli BBSK elleni összecsapást. Noha a török ellenfél a második negyedben egy remek sorozattal lefaragta tizennégy pontos hátrányát kettőre, a Szamos-parti alakulat onnan talpra állva már nem engedte ki a kezéből a vezetést.

A román bajnokot edző Mihai Silvășan rámutatott, hogy

a papírforma alapján a vendégek voltak az esélyesebbek, de ezen az estén bebizonyították, hogy „nem mindig nyer a pénz”.

Az U-BT szombaton már a Dinamo vendége lesz a hazai bajnokság 3. fordulójában, míg a Szamos-parti sportcsarnokban – amelyet BT Arénára keresztelnek, miután a Transilvania Bank kifizet öt évre 600 ezer eurót a városi önkormányzatnak a névadásért – aznap az U női együttese fogadja a Galacot. A Sepsi SIC vasárnap 19 órától az Alexandriát látja vendégül.