Elvennék a Sepsi OSK pontját – A CFR edzője a szurkolókra panaszkodik

Krónika 2017. október 16., 17:18

Pontot szerzett a Sepsi OSK, de az Astra megóvta az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban rendezett mérkőzést. Kolozsváron ugyancsak gól nélküli döntetlennel zárt a CFR.
 

Gól nélkül zárult a szentgyörgyiek Astra elleni találkozója Fotó: Sánta Imre

Egy-egy ponttal gazdagodtak az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban vasárnap pályára lépő csapatok, miután a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Giurgiui Astra és a Kolozsvári CFR–Botoșani összecsapás is gól nélküli döntetlennel zárult a 14. fordulóban. Az már a találkozók előtt ismert volt, hogy a két házigazda összetettbeli helyén nem változtat az eredmény: a fellegváriak listavezetők, a háromszékiek pedig a 12. helyen maradtak. Ezzel együtt a pontszerzés nem volt „felhőtlen”:

a Szamos-partiakat edző Dan Petrescu a szurkolók támogatását hiányolta, míg a Brassóban házigazda Kovászna megyei együttesnek a világítási rendszer okozott fejfájást.

A Cenk alatti városban megrendezett találkozó idején ugyanis kétszer is kialudtak a fények a stadionban, amit a vendégek immár óvás formájában akarnak kihasználni, arra hivatkozva, hogy a játékvezetők figyelmen kívül hagyták a szabályzatot. Annak értelmében ugyanis a világító berendezés másodszori meghibásodásakor le kellett volna fújniuk a meccset, és 3-0-ás eredménnyel a vendég javára írni a győzelmet. „A szabályzat egyértelmű" – vélekedett a vendégeket edző Edward Iordănescu.

A világító berendezés meghibásodása még mindig gondot okozhat Fotó: Sánta Imre

A helyzetszegény, óvatos játékkal kezdődő és az Astra kétségbeesett hajrájával záruló összecsapáson először a 25. percben borult sötétségbe a stadion, és bár mintegy negyed óra elteltével folytatódhatott a csata, a második félidőt újfent a világítóberendezés miatt kellett hétperces késéssel kezdeniük. Hogy emiatt a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) illetékes bizottsága a zöldasztalnál elveszi-e a Sepsi OSK pontját, még nem tudni, azt viszont igen, hogy a pályán elért döntetlennel elégedettnek mutatkozott a háromszékieket edző Valentin Suciu.

„Fel voltunk készülve erre a mérkőzésre, ez meg is látszott a játékunkon, és

főleg annak örülök, hogy nem ismétlődtek meg az eddigi hibák, és nem kaptunk gólt. Sokat dolgoztunk ezen az egész stábbal együtt, és remélem, hogy ezután még jobban tesszük majd a dolgunkat”

– értékelt a vasárnapi döntetlen előtt zsinórban begyűjtött három vereség miatt bosszús szakember. A játékkal kapcsolatban Iordănescu úgy vélekedett, hogy az első félidőben még nem tűntek a felsőházi rájátszásra készülő csapatnak, de a szünet után sikerült váltaniuk. „Igyekeztünk uralni a középpályát, és minél többször veszélyeztetni az ellenfél kapuját, ami meg is történt. Több gólhelyzetet is kidolgoztunk, de a három pont megszerzésére nézve ez ma nem volt elég" – summázta.

Az Astra óvásának elbírálásáig a giurgiuiak 24 ponttal a negyedik helyen állnak az összetettben, és ugyanúgy 24 pontja van a Botoșani-nak is az ötödik helyen.

A listavezető CFR nem bírt moldvai vendégével Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

A kolozsvári gól nélküli döntetlen érdekessége, hogy a házigazdák a szezonban most először nem találtak be az ellenfél kapujába, de a CFR-t edző Dan Petrescu szerint moldvai vendégeik – akikkel a Román Kupa tizenhatoddöntőjében is összesorsolták őket – bárkinek képesek gondot okozni.

Rendkívül kellemetlen ellenfélnek tartja őket és biztos abban, hogy a felsőházban folytatják a rájátszást. „Nézzük a jó dolgokat is: nem kaptunk ki és nem kaptunk gólt.

Ami viszont zavart, az az, hogy nem kaptunk biztatást a szurkolóktól. Az is jobb lett volna, ha nézők nélkül vagy idegenben játszunk. A szurkolóink teljesen kiábrándítottak. Talán hozzá vannak szokva a Bajnokok Ligájához és túl igényesek. Rájuk haragszom a leginkább”

– nyilatkozta a lefújás után a DigiSportnak a szakember. A sajtótájékoztatón hozzátette, ezúttal tényleg nem álltak a helyzet magaslatán, de épp a nehéz pillanatban lett volna szükség a drukkerek biztatására.

„Mit fognak tenni, ha lecsúszunk a hatodik helyre?! Megérteném, ha 10-15 millió euróért hoztunk volna játékosokat, de mindegyikük szabadon igazolható volt és keményen dolgozunk, harcolunk az utolsó pillanatig. Mondhatnak rám, amit akarnak, szidhatnak is, de ne felejtsék el, hogy hol áll az összetettben a CFR, és legalább amíg ott van, támogassanak minket" – fogalmazott Petrescu.

A CFR 33 ponttal áll az élen az FCSB (29) és a Craiova (29) előtt. Az FRF különben hétfőn közölte, hogy a Román Kupában a fellegváriak jövő csütörtökön 18 órától játszanak Botoșani-ban, míg a Sepsi OSK jövő kedden 20.30-tól fogadja a Craiovát.