Szezonrajt a palánk alatt – A váradiak és a steauások is megfosztanák trónjától a Kolozsvári U-BT-t

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. október 06., 13:59

Érdekes szezonra számít a címvédő Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapatát edző Mihai Silvășan az alapszakasz első fordulójával hétvégén elkezdődő élvonalbeli bajnokságban.

Fotó: Facebook

Csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy a Temesvári BC-től és a Craiovától számít meglepetésre, mert azzal tisztában van, hogy a Steaua és a Nagyváradi VSK erős kerettel és nagy elvárásokkal tervez trónfosztást. „A Nagyszebennel is számolni kell, tehát kiegyensúlyozott bajnokságra van kilátás.

Szerintem a Dinamót kivéve bármely csapat képes lesz bárkit legyőzni”

– fogalmazott a korai Bajnokok Ligája-búcsú után bajnoki villámrajtot tervező szakember.

A hazai pontvadászatban címvédést célzó Szamos-parti együtteshez hasonlóan a váradiak, a szebeniek és a bukarestiek is kudarccal kezdték az európai kupasorozatok idei selejtezőit, mert amíg előbbi két csapat már kiesett az Európa Kupa első körében, addig a fővárosiak a második selejtezőszakasz szerdai, idegenbeli találkozóján gyűjtöttek tizenhat pontos hátrányt a Körmenddel szemben.

Ők egyébként egyenes ágon résztvevői lesznek a Román Kupa nyolcas döntőjének, ahová a héten még három csapat váltott jegyet: a Temesvári BC hazai veresége után idegenben 82:76-ra nyerve ejtette ki a Craiovát; a Pitești hazai kilencpontos előnye Marosvásárhelyen is kitartott a 73:72-es győzelemmel korai búcsúra kényszerülő Maros KK-val szemben; a Galac eközben kettős sikerrel lépett át a Dinamón. A Temesvári Timba–Iași párbajt két hét múlva pótolják, így őket tétmeccsen még nem lehetett látni.

A hétvégi 1. fordulóban lépnek először pályára, amikor is pénteken U-BT–Pitești, szombaton Galac–Maros KK, Craiova–Iași, Nagyvárad–Szeben, BC–Timba, vasárnap pedig Steaua–Dinamo meccsek lesznek.