Tárlatvezetés a Berde művész testvérpárról szóló kolozsvári kiállításon

Krónika 2017. október 04., 17:36

Tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket a hét végén a Berde Mária írónő és Berde Amál festőművész pályaképét bemutató, a kolozsvári Református Múzeum időszakos kiállítótermében nyílt kiállítás a Bocskai (Avram Iancu) tér 13. alatt.

Berde Amál festőművész és Berde Mária írónő Fotó: Facebook/Balassi Intézet

A tárlatot, amelynek megnyitása a reformáció 500. jubileumát ünneplő múlt hétvégi kincses városbeli rendezvénysorozatba illeszkedett, ezen a hét végén a kurátor, Szebeni Zsuzsa, valamint a Házsongárd Alapítvány elnöke, Gergelyné Tőkés Erzsébet mutatja be a látogatóknak.

Október 7-én, szombaton 11 és 14, valamint 16 és 18 óra között Szebeni Zsuzsa, október 8-án, vasárnap 11.30-tól 14 óráig pedig Gergelyné Tőkés Erzsébet ismerteti meg az érdeklődőkkel a Berde testvérek életútját. A tárlat jövő héten hétfőn, szerdán, pénteken 10 és 13, kedden és csütörtökön pedig 16 és 18 óra között látható. A következő időszak nyitvatartását a továbbiakban közli a Református Múzeum.

A művész testvérpár, R. Berde Mária és Dóczyné Berde Amál pályaképét ábrázolják a kiállított okmányok és műalkotások, valamint riportok, a tárlat az „isteni ingyen kegyelem” ajándékát hivatott bemutatni.

{K1}