A Szent Mihály-templomot is felkereste Orbán Viktor Kolozsváron

Krónika 2017. október 01., 21:30

Kétnapos kolozsvári látogatása során a Szent Mihály-templomot is felkereste vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfőt elkísérte az emberi erőforrások minisztere és az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is.

Balog Zoltán, Orbán Viktor, Kovács Sándor, Németh Zsolt és Kató Béla a Szent Mihály-templomban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A Miniszterelnöki Sajtóiroda tájékoztatása szerint a kormányfő kolozsvári programja után, vasárnap tekintette meg a kincses város – és Erdély – egyik legismertebb műemlékét. A miniszterelnököt Kovács Sándor katolikus esperes kalauzolta a Szent Mihály-templomban, ahová elkísérte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke és Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke.

A magyar protestáns egyházak Orbán Viktor miniszterelnökkel ünnepelték a reformáció 500. évfordulóját a hétvégén Kolozsváron. A Farkas utcai református templomban tartott hálaadó istentiszteleten közel hatszáz protestáns lelkipásztor vett részt, majd a jubileumi ünnepség a 122 éve alapított Protestáns Teológiai Intézetben folytatódott.

Az erdélyi protestáns egyházak központi ünnepségén elmondott beszédében a kormányfő úgy vélekedett: a nemzeti büszkeség kora következik az egész Kárpát-medencében.

Orbán Viktor vasárnap felavatta a kincses várossal szinte egybenőtt Szászfenes jószerint magyar állami támogatásból felépült református templomát.

A magyar kormányfő hétfőn részt vesz a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem tanávnyitó ünnepségén.