Visszahívják Karda Attilát a Szatmárnémeti Olimpia igazgatótanácsából

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. szeptember 28., 09:51

Vezetőségváltást javasol a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgóklubjánál Kereskényi Gábor, a város polgármestere, aki a helyi tanács csütörtöki ülésén bocsátja szavazásra Karda Attila visszahívását a másodosztályban szereplő együttes igazgatótanácsából.

Fotó: Facebook

A partiumi megyeszékhely elöljárója a Krónika kérdésére leszögezte: a most leváltásra váró Kardát bíráló Selymes Tibor – múlt héten lemondott vezetőedző – nyilatkozatait nem kívánja kommentálni, szerinte mindkét szakember megállja a helyét sportszempontból, ugyanakkor a remélt eredmények elmaradása miatt az önkormányzatnak lépnie kell.

Azt kell szem előtt tartanunk, hogy az általunk finanszírozott klub gazdaságilag stabilizálódjon, és persze eredményes legyen”

– közölte. Megjegyezte, a Karda helyére javasolt Czine Ernő Sándor az elmúlt közel két évtizedben folyamatosan támogatta az Olimpia gyermek- és ifjúsági csapatait, amellett pedig olyan pénzügyi szakember, amilyenre a klubnak szüksége van.

„Az új elnököt majd az igazgatótanács választja meg, de szeretnénk, ha olyan személy lenne, aki nem a fizetésért jön, hanem valami pluszt is kínál, és szem előtt tartja a helyi fiatalok fejlődését a csapatnál” – fűzte hozzá érdeklődésünkre Kereskényi.

A Szatmárnémeti Olimpia, mint ismert, a múlt héten Ritli Zoltánt nevezte ki a másodosztályos labdarúgócsapat vezetőedzőjévé Selymes helyére, és egy UTA elleni győzelemmel mutatkozott be hétvégén. Selymes távozása után lapunknak úgy vélekedett, hogy a szezon elején jegyzett gyenge eredményekért Karda is felelős, a klubelnök távozása nélkül pedig nem lát esélyt az együttes előrelépésére.